توی قسمت ۵۳ام پادکست عکاسی هیستوگرام با آقای حسن شبانکاره، صدابردار سینمای مستند، گفت و گویی داشتیم. با حسن شبانکاره راجع به موضوعاتی مثل اهمیت طراحی صدا در فیلم سازی، تفاوت صدا برداری برای فیلم های مستند و سینمایی و چند موضوع جالب دیگه مثل نحوه انتخاب تجهیزات ضبط صدا صحبت کردیم.
توی قسمت ۵۲ ام پادکست عکاسی هیستوگرام با مجید قهرودی عزیز راجع به تجربه اش توی عکاسی نجومی گپ و گفتی داشتیم. شاید اسم مجید قهرودی رو تا حالا نشنیده باشید ولی احتمالا عکس ایشون رو که چند وقت پیش از مقارنه سایه دماوند و ماه ثبت کردن، توی اینترنت تماشا کردین.
توی این مصاحبه سعی کردیم با مجید قهرودی راجع به سختی های کار عکاسی نجومی صحبت بکنیم تا ببینیم که یه عکاس خودش رو برای چه دست چالش هایی باید آماده بکنه. علاوه بر این راجع به اقتصاد این شاخه از عکاسی هم بحثی داشتیم تا ببینیم که آیا در ایران میشه از این طریق کسب درآمد کرد یا خیر.
مقارنه ماه و سایه دماوند | عکاس: مجید قهرودی
پیشنهاد میکنم که اگر به عکاسی نجومی و عکاسی از آسمان شب علاقمند هستید حتما این قسمت از پادکست هیستوگرام رو از دست ندید. اگر از این قسمت خوشتون اومد، برای یک نفر از دوستانتون که به عکاسی علاقمنده، لینکش رو ارسال کنید.
قسمت ۵۱ | تجربه کارشناسی ارشد عکاسی در ایران و خارج
Jun 13, 2020
تحصیل کارشناسی ارشد در رشته عکاسی
گفت و گویی با صدرا باقری، دانشآموخته کارشناسی ارشد عکاسی
سوالی که خیلی از علاقمندان به عکاسی دارن اینه که تفاوت اینکه عکاسی رو به صورت آکادمیک یاد بگیریم با یادگیری عکاسی به شکل تجربی در چیه؟ توی قسمت ۵۱ام پادکست عکاسی هیستوگرام، با صدرا باقری، دانشجوی رشته عکاسی در مقطع کارشناسی ارشد، گفت و گو میکنیم تا ببینیم که تجربه ایشون در تحصیل رشته عکاسی در ایران و خارج از کشور چه طور بوده و چه تفاوت ها یا شباهت هایی رو در این دو موقعیت مشاهده کردن. علاوه بر این، با صدرا باقری راجع به نحوه اپلای کردن به دانشگاه های عکاسی خارج از کشور و فرآیند انجام این کار صحبت کردیم.
قسمت ۵۰ | گفت و گویی با فاطمه بهبودی، عکاس مستند
Jun 02, 2020
درباره پروژه مستند «مادران انتظار» از فاطمه بهبودی
توی قسمت پنجاهم پادکست عکاسی هیستوگرام، فرصت این رو داشتیم تا با خانم فاطمه بهبودی راجع به پروژه مستند بلند مدتی که به نام «مادران انتظار» کار کردن صحبت بکنیم و از ایشون راجع به نحوه شکل گیری ایده این کار و چالش ها و سختی هایی که در طول این پروژه باهاش مواجه شدن سوال بپرسیم. فرمت این قسمت با اکثر قسمت های قبلی متفاوته و همین تفاوتش باعث شد که یه ایده ای به ذهنم برسه.
گفت و گویی با فاطمه بهبودی درباره مجموعه مادران انتظار
معرفی مجموعه های عکاسی در قالب یک پادکست تصویری
توی این قسمت ما بیشتر حرف های فاطمه بهبودی رو میشنویم و ایشون سعی میکنه که داستان پشت هر عکس رو برای بیننده ای که با سوژه ها اون آشنایی لازم رو نداره تعریف بکنه. به نظرم این داستانگویی، یه مهارت خیلی مهمه که هر عکاس باید در ارائه کارش از اون استفاده بکنه و سعی کنه که تقویتش بکنه. در همین راستا، میخوام این پیشنهاد رو به شما دوستان عزیز بدم که اگر شما هم پروژه ای رو به شکل مجموعه عکس کار کردید، باعث افتخار ما خواهد بود اگر که به ما پیام بدید تا بتونیم از طریق پلتفرم پادکست عکاسی هیستوگرام، کارتون رو در قالب یک قسمت از این پادکست، به علاقمندان به عکاسی معرفی بکنیم.
عکس های مجموعه مادران انتظار از فاطمه بهبودی
این مجموعه عکس از فاطمه بهبودی، اختصاص داره به مادران شهیدی که هنوز بعد از گذشت چند دهه از جنگ تحمیلی ایران-عراق، منتظر بازگشت جنازه فرزندانشون هستند. همونطور که میتونید تصور کنید، این یک سوژه خیلی حساس هست و کار کردن روی این سوژه کار ساده ای نیست چراکه هم صحبت کردن از این سختی ها برای مادران شهید کار سختی است و هم اینکه نهاد های مختلف مثل بنیاد شهید شاید با کاری که شما دارید انجام میدید زاویه پیدا بکنند. توی این قسمت سعی میکنیم راجع به اینطور مشکلات انجام کار مستند هم با فاطمه بهبودی گپ بزنیم. پیشنهاد میکنم اول عکس های این مجموعه رو در سایت پادکست هیستوگرام یا سایت خانم بهبودی تماشا کنید و بعد این پادکست رو گوش بدید چون توی این پادکست مدام به عکس ها ارجاع داده میشه.
قسمت ۴۹ | اقتصاد عکاسی پرتره با بابک فتح الهی
May 24, 2020
راه های کسب درآمد از عکاسی پرتره
گفت و گویی با بابک فتح الهی دربارهی اقتصاد عکاسی پرتره
توی این قسمت با اقای بابک فتح الهی راجع به موضوع جذاب کسب درآمد از عکاسی و به خصوص عکاسی پرتره صحبت میکنیم. خب بابک از عکاس هایی هست که تجربه کار با مجلات خارجی رو داره و من به عنوان کسی که حداقل یه بار این تجربه رو داشته که عکسش روی جلد یه کتاب چاپ بشه میتونم بهتون بگم که خیلی تجربه خوب و شادی آوریه به این خاطر که به هر حال یه درآمدی ازش به دست میارید و هم به خاطر اینکه انگار یه اثری از شما حداقل برای یه مدت کوتاهی هم که شده دیده میشه و باقی میمونه. توی این قسمت راجع به قدم هایی که یه عکاس باید برداره تا خودش را آماده فروش عکس بکنه صحبت میکنیم. بحث از اینجا شروع شد که اولین قدم برای هر عکاس اینه که باید حتما یه سایت برای خودش داشته باشه که بتونه نمونه کار هاش رو در یه قالب حرفه ای به نمایش بذاره تا برندها و مجلات مختلف بتونن از اون طریق با عکاس مورد نظرشون ارتباط برقرار بکنند.
تجربه فروش عکس برای طرح روی جلد کتاب
اهمیت مراحل توضیح داده شده در این قسمت
همونطور که احتمالا میدونید، کار حرفه ای خود من عکاسی پرتره یا خبری نیست ولی زمانی که داشتم تازه عکاسی رو یاد میگرفتم، مثل خیلی از عکاس های دیگه به هیچ فرصتی نه نمیگفتم و همین باعث شد که خیلی از ژانرهای عکاسی رو حداقل برای یک بار هم که شده تجربه بکنم. مثلا دو سه سال پیش این فرصت رو داشتم که برای هفته نامه دانشگاهمون ابتدا به عنوان عکاس داوطلب و بعد از مدت کوتاهی، به عنوان عکاس ثابت نشریه از رخدادهای مختلفی که به دانشجوها مرتبط بودند عکاسی بکنم. حدودا دو سال پیش بود که دبیر بخش عکس نشریه بهم پیام داد که آیا وقت دارم از یه مراسمی که توی محیط دانشگاه نبود عکاسی بکنم یا نه؟ از اونجایی که با دانشگاه خیلی فاصله داشت اول میخواستم پیشنهادش رو رد بکنم. ولی به خاطر تنهایی مفرط (گریه حضار) بهش گفتم که این assignment رو میپذیرم.
خب فردای این روز من رفتم و این تظاهرات رو که در اعتراض به کشته شدن زنان و دختران بومی کانادا بود، عکاسی کردم و عکس ها توی سایت و نشریه دانشگاه UBC که Ubyssey نام داره، چاپ شد. با توجه به اهمیت سوژه عکس ها توی چند تا سایت خبری دیگه هم استفاده شدن ولی غیر از پول اندکی که از طرف نشریه بهم پرداخته شد، پول دیگه ای نصیبم نشد. البته خودم هم خیلی توقعی نداشتم چون فکر نمیکردم که عکس ها برای کسی جالب باشن. تا اینکه یکی دو سالی گذشت و در تابستان سال ۹۸ و دقیقا یک سال و دو ماه بعد از روز عکاسی این تظاهرات، یه ایمیلی از طرف یه استاد دانشگاه ساکن اتریش دریافت کردم که توش از من درخواست اجازه کرده بود برای اینکه از یکی از عکس هام که از تظاهرات اون روز گرفته بودم، روی جلد کتابش استفاده بکنه! من اولش فکر کردم داره شوخی میکنه چون به کل یادم رفته بود که همچین مراسمی رو عکاسی کردم. با وجود اینکه توی ایمیلش خیلی سوسکی میخواست یه جوری عکس رو رایگان چاپ بکنه ولی یه قیمت بهش دادم و قبول کرد. همون فرداش هم براش invoice رو ارسال کردم و هزینشو پرداخت کرد. نکته جالب اینه که چون فایل با کیفیت عکس قبلا روی سایت نشریه موجود بود دیگه اصلا از من فایل رو هم نخواست! فقط میخواست اجازه بگیره که اگر نمیگرفت، من هیچوقت متوجه نمیشدم که از این عکسم استفاده کرده.
نکته اخلاقی این داستان
کاربرد این داستانی که تعریف کردم، غیر از اینکه یه تعریف از خود ریزی بود، اینه که به ما اهمیت مطالبی که بابک فتح الهی توی این قسمت از پادکست هیستوگرام بهشون اشاره کرد رو به صورت عملی به ما نشون میده. برای اینکه یه نفر بیاد عکس شمارو بخره، لازمه که شما یه سری کارها قبلش انجام داده باشید. به طور تیتر وار اگر بخوام بگم اینها کارهایی هست که بعد از اتمام یه پروژه عکاسی باید انجام بدید تا شانس فروش عکستون رو بالاتر ببرید.
۱- تمام عکس ها باید metadate مرتبط به شما رو داشته باشند. آیا اگر یک نفر عکس شمارو دانلود بکنه، میتونه متوجه بشه که عکاسش کی بوده؟ خیلی از عکاس ها علاقه ای به قراردادن واترمارک روی عکس هاشون ندارند. با قرار دادن اطلاعات تماس و نام خودتون در بخش متادیتا فایل ها میتونید بخشی از وظایف واترمارک رو به متادیتا محول کنید.
۲- حالا فرض کنیم مشتری اسم شما رو پیدا کرد. آیا اگر اسمتون رو توی اینترنت جست و جو کنه، با یه سایت خیلی رسمی و معتبر مواجه میشه که اونجا میتونه بقیه نمونه کارهاتون رو ببینه؟ یا نه، در بهترین حالت به صفحه اینستاگرامتون میرسه؟
۳- آیا آدرس ایمیلتون توی سایتتون به وضوح قرار گرفته؟
۴- آیا اگر بهتون ایمیل بزنند، در اسرع وقت با یک ادبیات مناسب بهش پاسخ میدید؟ یا بعد یک ماه ایمیل رو باز میکنید؟
۵- آیا توانایی این رو دارید که یه درگاه پرداخت ارزی به اون فرد علاقمند معرفی کنید تا هزینه کارتون رو ارسال بکنه؟
اینها بخش کوچکی از سوال هایی هستند که باید به عنوان یک عکاس که قصد کسب درآمد از عکاسیش رو داره از خودتون بپرسید و سعی کنید که راه حل های مناسبی برای هر کدوم از اینها تعبیه کنید.
اهمیت داشتن وبسایت در کسب درآمد از عکاسی
توی این ویدیو کوتاه که در صفحه اینستاگرام پادکست عکاسی هیستوگرام منتشر شده، با بابک فتح الهی راجع به قدم اولی که هر عکاس در راه کسب درآمد از عکاسی پرتره باید برداره صحبت میکنیم. توی این ویدیو بابک فتح الهی توضیح میده که چرا داشتن یک وبسایت میتونه شمارو به عنوان یک عکاس به کسب درآمد نزدیک تر بکنه. مثالی که در این رابطه زده میشه اینه که وقتی یه نفر میخواد با شما ارتباط برقرار بکنه و یا کارهاتون رو ببینه، وبسایت شخصی شما مثل یک پایگاه دائمی میتونه این وظیفه رو برعهده بگیره.
خب نظر شما راجع به این داستانی که تعریف کردم چی بود؟ آیا یاد داستان های باورنکردنی افتادید؟ آیا همه این نکاتی که بابک فتح الهی و بنده بهشون اشاره کردیم رو توی کار حرفه ایتون رعایت میکنید؟ چه قدم های دیگه ای یه عکاس باید برداره تا خودش رو آماده کسب درآمد از عکاسی بکنه؟ از طریق بخش نظرات با ما در تماس باشید. خیلی دوست دارم که نظراتتون رو در این باره بشنوم.
قسمت ۴۸ | مریم زندی – تجربه ۴۰ سال عکاسی
Apr 19, 2020
گفت و گویی با مریم زندی: عکاس کتاب های چهره ها، انقلاب ۵۷ و حکومت ۵۸
توی قسمت چهلم و هشتم پادکست عکاسی هیستوگرام با خانم مریم زندی یکی از پرکار ترین عکاس های ایرانی گفت و گویی داشتیم. با خانم زندی راجع به سابقه چهل ساله ایشون در عکاسی گفت و گو کردیم و سعی کردیم که از ایشون درباره پروژه های مختلفی که کار کردن سوال هایی بپرسیم تا با نحوه تکمیل شدن هر پروژه و اتفاق های مربوط به اون بیشتر آشنا بشیم. این مصاحبه یک ساعته رو با این سوال شروع کردیم که چی شد که خانم مریم زندی به عکاسی علاقه مند شدن و بعد راجع به کتاب های چهره ها، انقلاب ۵۷ و حکومت ۵۸ صحبت کردیم.
قسمت ۴۷ | حمید ابراهیمنیا – VFX Artist
Apr 15, 2020
گفت و گویی با حمید ابراهیمنیا درباره رشته جلوه های بصری یا VFX
خب کم کم داریم به قسمت ۵۰ ام پادکست عکاسی و فیلمسازی هیستوگرام نزدیک میشیم و میخواستم قبل از اینکه با هم به مصاحبه پرباری که با اقای حمید ابراهیمنیا داشتیم گوش بدیم، ازتون بخوام که اگر توی این دو سه سالی که پادکست هیستوگرام داره منتشر میشه شنونده ما بودید، یه پیام صوتی توی تلگرام یا اینستاگرام برای من بفرستید و بگید که با کدوم قسمت یا مهمان بیشتر ارتباط برقرار کردید یا مطلب ازش یاد گرفتید و دلیلش رو هم بگید. اگر به اندازه کافی پیام صوتی برامون بفرستید، یه کلیپ کوتاه از مجموعه پیام هاتون درست میکنیم که یادگاری بمونه.
ویدیو برج میلاد با ماسک از حمید ابراهیم نیا
خب برگردیم به این قسمت که راجع به دنیای جذاب VFX هست و حاصل گفت و گوی من با اقای حمید ابراهیم نیاست. ایشون سالهاست که توی زمینه جلوه های بصری فعالیت حرفه ای میکنن و در نتیجه منبع خیلی خوبی هستن برای اینکه یه سری تعاریف پایه ای رو ازشون یاد بگیریم و با این رشته بیشتر آشنا بشیم. توی این قسمت راجع به موضوعاتی مثل حوزه های کاری مختلف رشته VFX و تفاوت آنها با Motion Graphics صحبت میکنیم. علاوه بر این از آقای ابراهیم نیا راجع به نحوه شکل گیری یه پروژه تبلیغاتی، تاثیر VR و AR روی این رشته و همکاری های ایشون با شرکت ها و هنرمند های خارجی صحبت کردیم.
توی این قسمت، حمید ابراهیم نیا دو منبع خوب برای یادگیری افتر افکتس | After Effects و سینما ۴دی | Cinema 4D معرفی میکنند که این دو مجموعه آموزشی رو میتونید از طریق این سایت ها تهیه بکنید:
حمید ابراهیم نیا یک VFX آرتیست است که به صورت تخصصی در حوزه کامپوزیت و موشن دیزاین فعالیت میکند و از سال ۱۳۸۵ وارد این حرفه شد. تحصیلات حمید ابراهیم نیا در رشته کارشناسی ارشد مهندسی مواد و فارغ التحصیل دانشگاه صنعتی شریف است؛ علاقه بی حد و حصر حمید به جلوه های بصری ایشون رو در مسیر ویژوال قرار داد و به سمت صنعت تبلیغات هدایتش کرد.
ادامه به قلم حمید ابراهیم نیا: علاوه بر سابقه حرفه ای در این حوزه سالها در بخش آموزش این دو رشته نیز فعالیت کردم. در مجتمع فنی تهران و آموزشگاه کیش مهر دوره های موشن گرافیک و جلوه های ویژه رو تدریس کردم. مدت زیادی فریلنس بودم و با ارگان ها و سازمان های متعددی در کشور کار کردم بخصوص مدت زیادی رو در بخش رسانه ای ستاد ویژه توسعه فناوری نانو وزرات علوم فعالیت داشتم. در آژانس ها و شرکت های تبلیغاتی جلوه تصویر آریا (آقای میرشانی)، مبینا تصویر، سروش سیما، خانه هنر خیام، امید رسانه، آورث و … کار کردم و هم اکنون در آژانس تبلیغاتی پرمون طرح به عنوان VFX آرتیست و موشن دیزاینر مشغول به کار هستم. سرپرستی یه تیم خیلی خوب از متخصصین تبلیغات رو هم بر عهده دارم که بصورت فریلنسی مشغول به کار هستیم و همیشه آغوش خودم رو برای روابط جدید کاری و دوستی ها و آشنایی های جدید باز می کنم. دعوت میکنم از صفحه من در اینستاگرام دیدن کنید، روزانه فعالیتم رو در این صفحه قرار میدم. برای دیدن رزومه تخصصی تر به صفحه من در لینکدین مراجعه فرمایید.
قسمت ۴۶ | پویان طباطبایی – عکاس مستند و مدرس
Apr 07, 2020
گفت و گویی با پویان طباطبایی، عکاس مستند
توی قسمت چهل و ششم پادکست عکاسی هیستوگرام فرصت این رو داشتیم که با پویان طباطبایی، عکاس ایرانی ساکن کانادا و موسس آژانس عکس NVP، راجع به تجربه بیست و اندی سالهاش در عکاسی مستند و تحصیل و تدریس آن در داخل و خارج از کشور گفت و گویی داشته باشیم. به خاطر وسعت تجربه های ایشون نتیجه این گفت و گو به نظرم یه کلاس درس خیلی خوبی شد برای کسایی که میخوان وارد این فیلد از عکاسی بشن. با پویان راجع به موضوعات مختلفی مثل اینکه اصلا چرا به conflict photography رو اورد صحبت کردیم که بحث رو به سمت جالبی برد. علاوه بر این راجع به آژانس عکسی که مدیریت میکنه گپ زدیم و در اخر هم راجع به تفاوت ورکشاپ های آموزشی با کلاس های درس دانشگاهی صحبت کردیم و از تفاوت های اینها باخبر شدیم.
چند عکس از پویان طباطبایی
برای ارتباط با پویان طباطبایی میتونید مستقیما به سایت یا صفحه اینستاگرام ایشون ایمیل بزنید و هر سوال مرتبط با عکاسی مستندی که داشتید رو بپرسید: سایت پویان طباطبایی | اینستاگرام پویان طباطبایی
توی قسمت ۴۵ پادکست عکاسی هیستوگرام با یک عکاس خوب دیگه، مهران مافی بردبار، راجع به موضوع عکاسی موبایل گفت و گویی داشتیم. با مهران راجع به تجربه اش توی عکاسی خیابانی و مستند صحبت کردیم و از شیوه جذب شدنش به عکاسی پرسیدیم. علاوه بر این با مهران راجع به اهمیت نمایشگاه های عکاسی در رشد یک عکاس گپ زدیم. نکته های ریز دیگه ای هم مثل نحوه جلب اعتماد مخاطب در عکاسی مستند توی این قسمت گنجونده شدند که شنیدشون خالی از لطف نیست.
بخشی از کارهای مهران رو که توی این قسمت از پادکست بهشون اشاره شد میتونید توی سایت لنزکالچر مشاهده کنید. در حال حاضر دو مجموعه عکس از مهران مافی بردبار توی سایت لنزکالچر قرار داده شدند که تتو (یا کبود) و ملتها در پرسپولیس نام دارند.
قسمت ۴۴ | ویدیو مارکتینگ با هوتن هاشمی
Mar 22, 2020
گفت و گویی با هوتن هاشمی، مدیر آژانس تولید محتوای ردلاین
توی قسمت چهل و چهارم پادکست عکاسی هیستوگرام با آقای هوتن هاشمی، مدیر آژانس تولید محتوای ردلاین راجع به موضوعاتی مثل ویژگی های یک ویدیو خوب، نحوه وایرال کردن یا شدن یک ویدیو و تاثیر اینفلوئنسر مارکتینگ در بازاریابی گفت و گو کردیم.
این قسمت توی کافه باکارا در تهران ضبط شد. جا داره از پیمان یزدانی عزیز تشکر کنم بابت زحماتی که کشید برای هماهنگی در اجرای زنده این قسمت از پادکست هیستوگرام.
راستی اگر تمایل به همکاری با ما در زمینه ادیت پادکست های بعدی رو دارید، لطفا از طریق اینستاگرام یه پیام به ما بدید تا به تیم ما ملحق بشید. همکاری شما باعث میشه که بتونیم قسمت های بیشتری رو منتشر بکنیم تا جامعه عکاسی و فیلم برداری قوی تری رو با هم بسازیم.
قسمت ۴۳ | عکاسی خبری با امین خسروشاهی
Jan 19, 2020
گفت و گویی با امین خسروشاهی، دبیر بخش عکس خبرگزاری ایسنای خراسان
توی قسمت چهل و سوم پادکست عکاسی هیستوگرام با آقای امین خسروشاهی، دبیر بخش عکس خبرگزاری ایسنای خراسان راجع به موضوعاتی مثل وظایف یک دبیر عکس، سانسور در عکاسی خبری و شیوه assignment گرفتن از رسانه های خارجی گفت و گو کردیم.
این قسمت توی کافه بامیکا در مشهد ضبط شد. جا داره از اشکان پردل عزیز تشکر کنم بابت زحماتی که کشید برای هماهنگی در اجرای زنده این قسمت از پادکست هیستوگرام در مشهد.
در انتهای این قسمت، یه بخش نیم ساعته هست که توش آقای امین خسروشاهی یه سه چهار تا مجموعه عکس رو به ما نشون میده و راجع بهشون حرف میزنه. برای درک بهتر اون قسمت لازمه که حتما عکس هارو قبلش ببینید. من این عکس هارو اینجا قرار میدم که بتونیم درک بهتری از حرف های ایشون داشته باشیم.
قسمت ۴۲ | عکاسی جنگ سوریه با علی خارا
Dec 18, 2019
گفت و گویی با علی خارا درباره عکاسی از جنگ سوریه
توی این قسمت از پادکست عکاسی هیستوگرام، با علی خارا عکاس ایرانی ای که طی هشت سال گذشته، بار ها از جنگ سوریه عکاسی کرد گفت و گویی داشتیم تا با تجربه اش در عکاسی جنگ بیشتر آشنا بشیم.
با علی راجع به موضوعاتی مثل ویژگی های یک عکاس جنگ، تاثیر شرایط سیاسی و اجتماعی بر عکاسی، تفاوت عکاسی در عراق با سوریه صحبت کردیم و نظرش رو راجع به تاثیرات منفی ای که عکاسی جنگ روی جامعه میتونه بذاره پرسیدیم.
برخی از عکس های علی خارا از جنگ سوریه
این قسمت از پادکست هیستوگرام در کافه باکارا ضبط شد که جا داره همینجا از مدیریت کافه و پیمان یزدانی عزیز بابت همکاریشون در برگزاری این برنامه ها تشکر بکنیم.
امیدوارم برید اونجا و از فضای خوب کافشون استفاده بکنید و جای مارم خالی بکنید.
قسمت ۴۱ | چهار نکته درباره عکاسی املاک و هتل
May 31, 2019
آموزش عکاسی خانه، املاک و هتل
توی قسمت ۴۱ام پادکست عکاسی هیستوگرام راجع به چهار نکته درباره عکاسی از املاک و هتل ها یا همون Real Estate Photography صحبت میکنیم.
یکی از شاخه های عکاسی که بسته به محل زندگی تون درآمد خوبی میشه ازش داشت همین عکاسی املاک و عکاسی برای هتل هاست. دلیلش هم اینه که وقتی ما میخوایم یه خونه یا اتاق هتلی رو از اینترنت اجاره کنیم، مثل سایت Airbnb یا booking.com بعد از قیمت اون واحد، دومین چیز اینه که ایا عکس های اون اتاق ویژگی هاش رو به خوبی نشون میدن یا نه؟ چون طبیعتا امکان این رو نداریم که به صورت حضوری اون واحد رو بررسی کنیم و برای همین اهمیت عکس ها دوچندان میشه و هتل دار ها هم از اهمیت این موضوع باخبرن.
مثلا موسسین سایت Airbnb وقتی کارش رو شروع کرد، به این نتیجه رسید که خونه هایی که عکس های حرفه ای داشتن، زودتر از بقیه خونه ها اجاره میرفتن و برای همین خودشون یه دوربین اجاره کردن و شروع کردن به عکاسی کردن از خونه هایی که توی سایتشون قرار داشتن. این یکی از عوامل تاثیرگذار در موفقیت این سایت بود.
خب من سه سال پیش که وارد این شاخه از عکاسی شدم تقریبا میشه گفت دانشم زیر صفر بود ولی پیش خودم فکر میکردم که عکاسی خونه که دیگه کاری نداره. دوربین رو میذاری روی سه پایه و دکمه رو میزنی. یکی دو تا خونه رو هم به همین روش عکاسی کردم و اون مشتری بیچاره هم به خاطر رابطه خانوادگی ای که با ما داشت نیومد بگه این عکسات زباله ان ولی الان که بهشون نگاه میکنم خودم خجالت میکشم که چرا همچین عکسایی رو تحویلش دادم.
این هم ویدیوییه که توی این قسمت راجع بهش صحبت کردم. برای دیدن این ویدیو میتونید به صفحه اینستاگرام پادکست هیستوگرام هم سر بزنید.
قسمت ۴۰ | اصلاح رنگ در سینما با هوتن حق شناس
May 22, 2019
قسمت ۴۰ | اصلاح رنگ و نور در سینما با هوتن حق شناس
توی قسمت چهلم پادکست عکاسی هیستوگرام با هوتن حق شناس راجع به تجربه ایشون به عنوان یک colorist یا کسی که وظیفه اصلاح رنگ و نور یک فیلم رو بر عهده داره صحبت میکنیم.
اقای حق شناس تجربه همکاری با افرادی مثل اصغر فرهادی، بهرام توکلی، ابراهیم حاتمی کیا و خیلی از فیلم بردارهای مطرح کشورمون رو در پرونده کاری خودش داره. پس اگر میخواید که یک دانش سطحی وکلی راجع به این حرفه پیدا بکنید، پیشنهاد میکنم که حتما این قسمت رو گوش بدید.
توی این قسمت با ایشون راجع به موضوعاتی مثل تفاوت colour correction و grading صحبت میکنیم. علاوه بر این از ایشون این سوال رو پرسیدیم که به نظر شما چند درصد از کاری که انجام میدید علم هست و چه درصدش هنر؟
تعریف LUT چیست و کاربردش در اصلاح رنگ و نور چیست؟
توی این گفت و گو صحبت از LUT ها هم شد. اگر علاقه به یادگیری بیشتر در این زمینه دارید پیشنهاد میکنم مطلبی کوتاهی که هوتن حق شناس راجع به تعریف و کاربرد LUT یا Look Up Table ها در وبلاگ شخصی خودش(۱۰ سال پیش!) منتشر کرده رو بخونید. این پاراگراف اولش که LUT هارو تعریف میکنه:
“Look Up Table مجموعه پارامتر های مختلف برای دیدن یک تصویر خام یا RAW میباشد. برای توضیح بیشتر، تفاوتی که میان یک تصویر RAW در عکاسی و همانند آن در سینمایی وجود دارد این است که این LUT در فایل عکس شما ثبت میشود. اما در تصویر سینمایی کنار تصویر اصلی و به صورت جداگانه ثبت میشود. در عکاسی شما LUT را با معرفی کردن فضای رنگی عکس (sRGB or Adobe RGB) و همینطور به همراه انتخاب Picture Style مانند انتخاب پروفایل پرتره یا منظره در عکس ثبت میکنید. در سیستم فایل سینمایی هم به همین ترتیب است اما تفاوت در اینجاست که شما در کنار فایل تصویر ثبت شده، یک فایل دیگر هم که همان LUT باشد را دارید.”
این سوالیه که خیلی ها شاید داشته باشن. توی این گفت و گو با محمدرضا ماندنی سعی میکنم به این سوال پاسخ بدیم که چه طور میشه توی اینستاگرام رشد کرد و اینکه آیا اصلا این معروفیت چیز خوبی هست یا نه؟
توی قسمت سی و نهم پادکست عکاسی هیستوگرام با محمدرضا ماندنی راجع به تجربش در دنیای شبکه های مجازی صحبت کردیم. محمدرضا خودش رو یک بلاگر معرفی میکنه که از مدیوم عکاسی برای نشون دادن انچه که میخواد مطرح بکنه، استفاده میکنه. این به نظرم تمایز خیلی مهمیه چون خیلی ها فکر میکنن هر عکسی که لایک میخوره در اینستاگرام حتما عکس خوبی بوده که لایک خورده که ما میدونیم لزوما اینطور نیست. اتفاقا جالبه بدونید که اینستاگرام از همین یکی دو روز پیش به صورت امتحانی آپشن دیدن تعداد لایک هارو از زیر بعضی از پست ها حذف کرده، چراکه خیلی ها معتقدن این مقوله لایک روی کیفیت اینستاگرام تاثیر منفی گذاشته.
ماندنی بالای صدهزار فالوور داره در اینستاگرام و به همین دلیل شنیدن نظراتش درباره ی شبکه های اجتماعی خالی از لطف نیست. خیلی ها راجع به بلاگرها نظرات منفی دارن و این گفت و گو به نظرم فرصت خوبیه برای اینکه با یکی از این بلاگرها بیشتر آشنا بشیم. احتمال میدم بعد از شنیدن این قسمت نظرتون راجع به بعضی از stereotype ها یا کلیشه هایی که دربارهی بلاگرها مطرح میشه، عوض بشه.
توی این قسمت با خانم کیانا حایری گفت و گویی داشتیم درباره ی تجربه ایشون در عکاسی مستند. با ایشون راجع به موضوعاتی مثل نحوه آشنایی با ادیتور های تاثیر گذار، شیوه برقراری ارتباط موثر با سوژه و اهمیت اخلاق در عکاسی مستند صحبت میکنیم.
برای آشنایی بیشتر با نمونه کار های ایشون پیشنهاد میکنم که حتما سری به سایت ایشون بزنید و این مطلب رو هم که در سایت TED منتشر شده مطالعه کنید. این مقاله به زبان انگلیسی هست و راجع به زندگی آن دسته از مادران افغان هست که بدون کمک همسر زندگی میکنند. ترجمه این مقاله رو هم میتونید در اینجا بخونید که عنوانش هست: نگاهی متفاوت به زندگی مادرهای مجرد در افغانستان
با آقای حقی گفت و گوی کوتاهی داشتیم راجع به تفاوت های عکاسی خبری و عکاسی تئاتر و چالش های این شاخه از عکاسی. در اخر هم راجع به راه های مختلف کسب درامد از عکاسی تئاتر صحبت کردیم.
قسمت ۳۶ | برنده دوره ۲ گرنت هیستوگرام
Apr 02, 2019
گرنت عکاسی هیستوگرام دو سال پیش با هدف حمایت از عکاسان مستقل ساکن ایران فعالیت خودش رو آغاز کرد. داوران دوره دوم گرنت عکاسی هیستوگرام، خانم فاطمه بهبودی و آقای جلال شمس آذران، پروژهی آقای سلمان سام دلیری رو از بین همه پروپوزال هایی که برای گرنت هیستوگرام ارسال شدند انتخاب کردند.
توی این گفت و گوی کوتاه، با سلمان سام دلیری راجع به موضوع پروژه اش که درباره کودکان و نوجوانان ترکمنی هست که برای تحصیل به حوزه های علمیه میرن صحبت کردیم.
توی این قسمت گفت و گویی داشتیم با احمد علیزاده، از مدرسین رشته عکاسی در دانشگاه تهران و دانشکده خبر و همچنین مدیر سایت آموزشی آترین دربارهی موضوع آموزش آنلاین عکاسی در ایران. مرکز آموزشی آترین به تولید و انتشار ویدیوهایی در زمینه عکاسی و طراحی می پردازه. احمد علیزاده و علی رجبی، عکاس ایرانی ساکن آمریکا و سفیر شرکت هسلبلد، موسسین مرکز آموزشی آترین هستند.
با احمد علیزاده راجع به هدفشون از تاسیس این مرکز آموزشی صحبت کردیم و از ایشون درباره بازخورد جامعه عکاسی نسبت به فعالیت هاشون پرسیدیم. برای خود من جالب بود که در ابتدا بعضی از سایت ها و موسسات با سابقه تر نسبت به فعالیت های آترین موضع گرفتن ولی در نهایت متوجه شدن که حضور همچین مراکزی باعث رشد کلی جامعه عکاسی ایران میشه.
توی این قسمت اشاره ای به نحوه استفاده از فلش در عکاسی از مراسم شد که میتونید برای یادگیری این تکنیک به قسمت سی و یکم پادکست عکاسی هیستوگرام گوش بدید. در ضمن ۷ نکته مهمی که درباره عکاسی از مراسم های مختلف توی اون قسمت مطرح شدن رو میتونید در این مطلب بخونید و به قسمت سی و یکم پادکست هم گوش بدید:
مصاحبه احمد علیزاده با پادکست هیستوگرام درباره آموزش آنلاین عکاسی
درباره احمد علیزاده، طراح گرافیک ، عکاس و مدرس نرم افزار:
– استاد دانشگاه تهران (پردیس هنرهای زیبا – دانشکده هنرهای تجسمی)
– استاد دانشکده خبر ( کارشناسی عکاسی و خبرنگاری)
– مدیر مرکز آموزشی آترین
– مدیر هنری شرکت سیستم های مدیریتی تارگان
– از نفرات برگزیده جشنواره ملی رسانه شاخه نرم افزار چند رسانه ای 89
– برنده تندیس بهترین وب سایت ویدیوکست در چهارمین جشنواره وب ایران 90 – برنده تندیس بهترین سایت استفاده کننده از ویدئو در چهارمین جشنواره وب ایران 90 -برنده تندیس بهترین طراحی وب سایت شخصی از چهارمین جشنواره وب ایران 90 – طراح بهترین نرم افزار تلویزیون های هوشمند LG در جشنواره گلدیران 90 (در شرکت سیستم های مدیریتی تارگان) – کاندید بهترین وب سایت پادکست در پنجمین جشنواره وب ایران 91 – کاندید بهترین طراحی صفحه اول در پنجمین جشنواره وب سایت ایران91 – طراحی بهترین وب سایت شرکتی (گلدیران) در پنجمین جشنواره وب ایران 91
گفت و گویی درباره مشتری های بد در عکاسی و چند راهکار برای برقراری روابط دراز مدت و موثر در صنعت عکاسی
توی قسمت سی و چهارم پادکست عکاسی هیستوگرام راجع به انواع “مشتری های بد” صحبت میکنیم و یاد میگیریم که چه طور میشه با مشتری ها روابط دراز مدت تر و پربار تری رو ایجاد کرد. ایجاد کردن اینطور روابط نه تنها باعث افزایش درآمد شما میشه، بلکه باعث میشه از کاری که انجام میدید هم لذت بیشتری ببرید.
اینم یه ویدیو طنزه که راجع به همین موضوع ساختن. شدیدا پیشنهاد میشه:))
راستی اگر با پادکست هیستوگرام حال میکنید حتما مارو به دوستاتون که فکر میکنید شاید به عکاسی علاقمند باشن معرفی بکنید. جای دوری نمیره. نظرتون راجع به این قسمت چی بود؟ آیا شما هم تجربه مشابه داشتید تا حالا؟ توی اینستاگرام یا بخش نظرات همین پست حتما نظرتون رو با ما در میان بذارید.
گفت و گویی درباره تاسیس، مدیریت و بازاریابی یک آتلیه عکس ۳ در ۴
توی این قسمت با یکی از دوستانم به نام آرش که مدیر یک استودیو عکاسی هست راجع به مدیریت یک آتلیه عکس ۳ در ۴ صحبت میکنیم. هدف اصلیم از ضبط این قسمت این بود که ببینیم چه طور میشه وارد یک این شاخه از عکاسی شد و ازش یه کسب و کار و موفق رو به وجود آورد. به طور مثال یکی از چیزهایی که برای خود من خیلی جالب بود این بود که آرش گفت من به کسایی که میان تو مغازم به چشم منبع درآمد نگاه نمیکنم و سعی میکنم که خالصانه کمکشون بکنم و همین کار باعث شده که توی کسب و کارش موفق تر هم بشه. یه داستان هم برامون تعریف کرد که خیلی شبیه به داستان های کلید اسرار بود
راستی اگر با پادکست هیستوگرام حال میکنید حتما مارو به دوستاتون که فکر میکنید شاید به عکاسی علاقمند باشن معرفی بکنید. جای دوری نمیره
آموزش نحوه عکاسی مراسم و تکنیک های مناسب نورپردازی در مراسم
توی قسمت ۳۱ پادکست عکاسی هیستوگرام به ۷ نکته اساسی در مورد عکاسی ایونت یا مراسم میپردازیم. این نکته ها بهتون کمک میکنن که مسیر خودتون رو توی عکاسی مراسمات پیدا بکنید و از این راه کسب درآمد بکنید. دونستن این نکته ها بهتون کمک میکنه که بتونید با اعتماد به نفس کارهای مربوط به عکاسی مراسم رو قبول کنید و به مشتری هاتون تجربه ای رو تحویل بدین که همیشه با شما کار کنن و به بقیه هم معرفیتون بکنن.
خب قبل از اینکه وارد این بحث بشیم میخوام از همه کسایی که توی این یکی دو سال گذشته همراه پادکست هیستوگرام بودن تشکر بکنم. تا حالا ۳۰ قسمت تولید کردیم و بیشترین انتقادی که به ما وارد میشه این هستش که چرا بیشتر پادکست تولید نمیکنید. به همین خاطر میخوایم که سعی کنیم یه مقدار سریع تر و با وسواس کمتری به تولید قسمت های بیشتری در مورد آموزش عکاسی و فیلم برداری بپردازیم. علاوه بر این، خیلی از عکاس ها از این شاکی ان که توی عکاسی پول نیست. به همین خاطر توی فصل چهارم میخوایم راجع به شاخه هایی از عکاسی صحبت بکنیم که پول ساز تر هستن نسبت به بقیه ژانرهای عکاسی. به طور مثال من خودم شخصا با عکاسی مراسم درآمدزایی و پول در آوردن رو شروع کردم که به نظرم مسیر خوبیه برای همه عکاس های آماتور چراکه همیشه ایونت های مختلفی در حال برگزاری هستن توی شهر های بزرگ و کوچیک و شما به عنوان یک عکاس فقط باید بتونید با برگزار کنندگان این ایونت ها ارتباط برقرار کنید و اعتمادشون رو جلب کنید. خب شاید بپرسید چه طوری میتونیم این کار رو بکنیم و این سوال عالی ای هست چرا که مارو به نکته اول از هفت نکته ی عکاسی مراسم میرسونه.
۱– تولید و ارايه حرفه ای نمونه کار
برای اینکه اعتماد مشتری رو جلب کنید باید نمونه کار داشته باشید. چرا؟ چون برگزاری مراسم یه کار استرس زاست و کسایی که این مراسمات رو برپا میکنن دوست دارن با کسایی کار بکنن که یه باری از روی شونشون بر میدارن و نمیخوان کسی رو استخدام بکنن که خیلی راجع بهش مطمئن نیستن. حالا این مسئله تخم مرغ و مرغ به وجود میاد که آقا من اگر نمونه کار ندارم چه طوری میتونم کار بگیرم از مشتری. چون طبیعتا تا کار نکنم که نمیتونم نمونه کار درست بکنم. پاسخ این هستش که شما باید از هر فرصتی بهره بگیرید برای اینکه نمونه کار درست بکنید برای خودتون. مثلا یه چیزی که خیلی به من کمک کرد این بود که کار داوطلبانه بکنم. کار رایگان کردن تو ایران خیلی وجهه ی خوبی نداره و همه فکر میکنن که کار بی ارزشیه در صورتی که اگر هدفمند این کار رو انجام بدین اتفاقا خیلی هم بهتون میتونه کمک بکنه. نکته مهم این هستش که وقتی دارید کار داوطلبانه انجام میدین فشار روی شما کمتر هست چراکه کارفرما چون پولی به شما نداده طبیعتا انتظار زیادی هم ازتون نداره و این به شما این فرصت رو میده که روی عکاسیتون تمرکز کنید و عکس های خوبی ثبت بکنید. در عین حال باید به این توجه بکنید که دارید برای چه کسی کار داوطلبانه انجام میدین. بعضی ها هستن که فقط میخوان از عکاس ها سو استفاده بکنن و پولی بهشون ندن. ولی بعضی ها هستن که واقعا نیتشون خیر هست ولی حالا به هر دلیلی توی اون لحظه بودجه کافی برای استخدام عکاس ایونت رو ندارن و برای همین رو میارن به عکاس های داوطلب. پس مهمه که شما برای دسته دوم کار بکنید و نه برای ادم های دسته اول. چرا که کار کردن با ادم هایی که از کمک کردن به شما هراسی ندارن این خوبی رو داره که اگر یه روزی بودجه ای داشتن برای ایونت بعدیشون، به اولین کسی که زنگ میزنن برای عکاسی شما هستید. چرا که قبلا کار شما رو دیدن و بهتون اطمینان دارن. در اخر باید بگم حالا که شروع کردین به تولید نمونه کار عکاسی ایونت، خیلی مهمه که حتما عکس هاتون رو توی یه جای معتبر آپلود کنید که اگر یه روزی خواستید خودتون رو به عنوان عکاس ایونت معرفی کنید، روتون بشه که این کار رو بکنید. مثلا داشتن یک سایت شخصی خیلی گزینه خوبی هست چون اینستاگرام واقعا کافی نیست و خیلی حرفه ای به نظر نمیاد. پس این شد نکته اول و اینکه چه طوری نمونه کار بسازیم برای خودمون.
۲– ارتباط با مشتری و کنترل انتظارات طرفین
خب تبریک میگم. شما میدونید که به فرض هفته دیگه چهارشنبه شب قراره یه ایونت رو برای شرکت ایکس عکاسی کنید. کاری که لازمه بکنید توی این مرحله اینه که با فردی که شمارو استخدام کرده راجع به آنچه که از شما انتظار دارن صحبت بکنید تا هم شما بدونید که چی کارهایی باید انجام بدید و هم مشتری بدونه که چه چیزهایی قراره تحویل بگیره. چه خوبه که این موضوعات به صورت کتبی و به شکل یک قرارداد در بیان و دو طرف امضاشون بکنن که همه در جریان جزيیات باشن و فردا روزی دلخوری ای پیش نیاد. چون وقتی شما راجع به یه موضوعی صحبت نکنید، اون مشتری شاید فکر کنه که راجع به فلان موضوع با شما حرف زده قبلا در صورتی که شاید فراموش کرده باشه اصلا. این موضوع فقط برای بخش حقوقی قضیه نیست البته. دونستن جزيیات یه ایونت به شما این اجازه رو میده که خودتون رو اماده همه چیز بکنید و دیگه روز ایونت سورپرایزی در کار نباشه. مثلا اگر ازتون میخوان که عکس کلوزآپ از همه سخنران ها بگیرید این لازمش اینه که شما لنز تله داشته باشید. و نکته مهم اینه که مشتری خیلی کم پیش میاد که به شما این جزییات رو بگه. این وظیفه عکاس هست که بپرسه و آماده بره سر کار. مثلا من یکی دو ماه پیش یه ایونت باید عکاسی میکردم و از مشتری راجع به وضعیت نور سالن پرسیدم. کارفرما گفت که اینجا نورش کمه و حتما با خودت نور بیار. خب اگر شما سوال های اینطوری نپرسید نمیتونید اماده برید.
۳– نحوه تهیه شات لیست برای عکاسی
در ادامه نکته بعدی، لازمه که به نکته سوم که شات لیست هست اشاره بکنیم. ببینید ایونت ها ذاتا برنامه هایی هستن که توشون همه چیز به سرعت جلو میره. کسی وقت نداره هی عکاس رو صدا کنه برای هر اتفاقی که قراره توی اون ایونت بیفته. پس چه خوبه که شما از قبل راجع به همه اتفاقات مهم اون شب و مهمان های مهم برنامه با کارفرماتون صحبت کنید تا بدونید که از چه چیزهایی باید عکاسی کنید. مثلا من یه ایونتی رفته بودم پارسال که گویا شهردار هم قرار بود توش شرکت بکنه. اگر ما راجع به این موضوع با کارفرما صحبت نکرده بودم نمیدونستم که همچین مهمان مهمی قراره بیاد و هیچ عکسی ازش ثبت نمیکردم. بعضی از کارفرما های باتجربه خودشون یه شات لیست براتون میفرستن یکی دو شب قبل از مراسم که توش بهتون همه این اطلاعات رو میدن و انتظاراتشون رو نسبتا توضیح میدن. ولی همه اینطوری نیستن. پس بهتره که خودتون هم ازشون بخواید که تا حدودی بهتون اطلاعات بدن. توی تهیه این شات لیست خیلی باید به این نکته فکر بکنید که چرا این کارفرما شما رو استخدام کرده که اونجا باشین. چه طور عکس هایی به دردشون خواهد خورد برای وبسایتشون، شبکه های مجازیشون و اینطور مسائل. پس چه خوبه که برید به سایتشون و شبکه های مجازیشون تا ببینید که از چه طور عکس هایی استفاده کردن تا حالا چون این نشون میده که چه طور عکس هایی رو بیشتر میپسندن و چه طور عکس هایی رو کمتر دارن که شما میتونید براشون ثبت کنید.
۴– لباس مناسب برای عکاسی مراسم
خب از شهردار صحبت کردیم و اینکه شهردار داره میاد به مراسم ما. فکر میکنید توی همچین مراسمی، عکاس باید چه طوری لباس بپوشه؟ طبیعتا وقتی مراسم در این حد مهم هست که شهردار داره توش شرکت میکنه، پس عکاس هم باید سعی کنه که مثل بقیه شرکت کننده ها لباس بپوشه و با لباس گرم کن ورزشی سر کار حاضر نشه. چون جلوه خوبی نداره و هم خودتون رو غیر حرفه ای نشون میدین و هم برگزارکننده های مراسم رو .مثلا شما عکاس های مراسم های مهم مثل اسکار و گلدن گلوب رو ببینید. اگر دوربینشون رو بذارن زمین شاید فکر کنید که از مهمان های مراسم هستن انقدر که خوشتیپ میکنن. یه فستیوال فیلم رو عکاسی میکردم یکی دو سال پیش به عنوان داوطلب و یادمه که اونجا مسئول عکاس ها بهمون گفت که شما لازم نیست این تی شرت های زدی که بقیه داوطلب ها قراره بپوشن رو بپوشید چراکه عکاس ها نباید انقدر توی چشم باشن و باید مثل بقیه مهمان ها لباس بپوشن. این نکته رو من از اون بنده خدا یاد گرفتم.
۵– آمادگی برای عکاسی مراسم
خب شاید پیش خودتون بگید پس کی قراره برامون از تنظیمات دوربین و نوع لنز و اینطور چیزها بگی. خب بالاخره به این جزئیات هم رسیدیم. ولی واقعیت امر اینه که اهمیات مسائل قبلی اگر بیشتر از نوع دوربین شما نباشه، قطعا کمتر نیست چون موفقیت شما به عنوان یک عکاس مراسم در گروی انجام دادن همه اون مسايله که تا اینجا بهش پرداختیم. خب شب مراسم فرا رسیده و میدونید که مهمان ها ساعت ۸ شب وارد سالن میشن کم کم. خب شما بهتره که حتما بیست دقیقه نیم ساعت زودتر از این ساعت اونجا باشید تا هم با محیط آشنا بشید و هم یه سلام علیکی با برگزارکننده های مراسم بکنید و هم اینکه این یه فرصت عالیه برای اینکه خودتون رو به عنوان عکاس به بقیه کارکنانی که توی برگزاری ایونت نقش دارن معرفی بکنید. مثلا خیلی از ایونت ها تیم گل ارایی یا پخش غذا دارن. یا اگر عروسی ای هستش دی جی دارن. قطعا شما تنها کسی نیستید که اون شرکت یا مشتری استخدام کرده. پس برید حودتون رو به اون ها معرفی بکنید و از این فرصت استفاده بکنید. شاید ایونت بعدیتون از همین طریق رزرو بشه. خدا رو چه دیدین. حالا میرسیم به بخش شیرین عکاسی. همونطور که قبلا گفتم باید نیاز مشتری رو مد نظر قرار بدین توی هر شاتی که میگیرین. مثلا اگر یه تالار خیلی شیک رزرو کردن برای این مراسم پس چه بهتر که قبل از ورود مهمون ها و شلوغ شدن تالار یه سری عکس بگیرید که زیبایی اون سالن رو نشون میده. اگر میزها چیده شدن و روشون گل و شیرینی قرار گرفته از اون جزئیات عکس بگیرید چراکه بعدا میتونید این عکس هارو برای اون گل آرا یا شیرینی فروشی یا هر کس دیگه ای بفرستید و ازشون بخواید که شمارو تگ کنن اگر که شبکه های اجتماعی دارن. چون این باعث میشه که توی شبکه های مجازی هم رشد بکنید. توی عروسی ها خیلی این مسئله رو مشاهده میکنیم. همه کسایی که با هم روی یه ایونت کار میکنن بعدش اگر میخوان پستی بذارن توی اینستا بقیه وندر هارو هم تگ میکنن و اینطوری همه با هم رشد میکنن.
حالا که شات های دیتیل یا جزییات رو گرفتین به شات لیستتون فکر کنید. اگر عکس کلوزآپ از رییس شرکت یا فلان مهمان میخوان اونطور عکس هارو بگیرید. چون ممکنه بعضی ها زودتر برن و تا اخر ایونت وقت نباشه برای گرفتن شات هایی که میخواین. بعد به این توجه کنید که این ادم ها اونجان که یه کاری انجام بدن پس توی دست و پای مهمان ها نباشید. اگر عکسی میخواید بگیرید از کسی یا گروهی از مهمان ها، دوربینتون رو نکنید توی حلق طرف. سریع یکی دو تا شات بگیرید و رد شید برید. اینطور عکس ها که بهشون عکس های کندید یا همون یواشکی میگن طبیعی ترین حالت های چهره رو بهتون میدن. چون اگر بخواید عکس گروهی بگیرید و ازشون بخواید که به دوربین نگاه بکنن احتمالا یه سری لبخند مصنوعی تحویلتون بدن ولی اگر صبر کنید وقتی طرف خودش داره میخنده عکس بگیرید خیلی عکس های جالب تری میتونید بگیرید. حالا من نمونه اینطور عکس ها رو توی سایت میذارم که بتونید ببینید از چه چیزی صحبت میکنم.
۶- نورپردازی
همونطور که قبلا گفتم اکثر این تالار ها و اتاق های برگزاری مراسمات نور مناسبی برای عکاسی ندارن پس چه خوبه که یکی دو تا اسپیدلات یا فلش با خودتون ببرید. حالا شاید بپرسید که چه طور ازش فلش ها استفاده کنیم. خب دو راه دارید. یا اینکه فلش رو روی دوربین بذارید یا اینکه به صورت بی سیم کنترلش بکنید. به حالت اول میگن آن کمرا فلش و به حالت دوم میگن آف کمرا فلش. توی حالت اول که فلش روی دوربین نصب میشه خیلی به جهت سر فلش باید توجه بکنید. اگر فلش رو مستقیما به چهره سوژه بگیرید، عکسی که میگیرید چند تا مشکل اساسی خواهد داشت. یک اینکه هیچ سایه ای توی چهره سوژه باقی نخواهد موند چراکه نور مستقیما از جلو داره تابیده میشه به سوژه. نکته بعدی اینه که چون فلش به سوژه نزدیک تره، در بهترین حالت سوژه درست اکسپوز میشه ولی پس زمینه تاریک میشه چراکه نور فلش شما کافی نیست برای اینکه پس زمینه رو هم روشن بکنه. پس چه کار میشه کرد؟ راحت ترین راه اینه که شما نور رو به سقف بتابونید و سعی کنید که از نوربازتاب شده برای عکاسی استفاده بکنید. با این کار شما سطح منبع نوری تون رو گسترش میدین و در نتیجه یه نور خیلی سافت تر رو خلق میکنید. این رایج ترین روش نورپزدازی عکس ایونت هست چون هزینه اضافه نداره و خیلی هم سریع هست. ولی خب مشکلاتی هم داره این روش. مثلا اینکه اگر سقف بلند بود چه کنیم؟ چون اگر سقف ۷ متر باشه دیگه این روش جواب نخواهد داد. مسئله بعدی اینه که شما میزان نور کمتری به سوژه میتابونید به خاطر اینکه نور دیگه مستقیم نیست و از شدتش کم شده. پس باید تنظیمات دوربین رو تغییر بدین که هم پیش زمینه درست نورپردازی بشه و هم پس زمینه.
یه راه دیگه برای سافت کردن نور فلش آن کمرا استفاده از مادیفایر های مختلف هست که توی طرح ها و شکل های مختلف تولید میشن. مثلا مادیفایر گری فانگ که خود اقای فانگ تولیدش میکنه یکی از معروف ترین این تغییر دهنده های نوری هست که برای فلش های اکسترنال تولید میشه ولی مارکش خیلی مهم نیست و میتونید از اکثر این محصولات استفاده بکنید برای اینکه یه نور سافت به سوژتون بدین. یه حالت دیگه اینه که شما فلش رو به صورت رادیویی کنترل بکنید. این بهتون این اپشن رو میده که به نورتون جهت بدین چراکه دیگه مجبور نیستین حتما نور رو روی دوربین نصب کنید و نور میتونه روی یه پایه نوری در هر جایی نسبت به سوژه باشه. دو تا موقعیت رایج برای نور موقعیت های ۴۵ درجه و بک لایت هستن. توی موقعیت ۴۵ درجه منبع نوری با سوژه یه زاویه ۴۵ درجه میسازه که میتونید برای دیدن نمودار این به سایت مراجعه کنید. حالت بعدی که من خودم خیلی ازش استفاده میکنم پنهان کردن نور دقیقا پشت سوژه هست. این باعث میشه که دور بدن سوژه هایلات بشه و از پس زمینه جدا بشه.
۷– نحوه ویرایش و تحویل عکس ها در عکاسی مراسم
حالا میرسیم به بحث شیرین ویرایش و تحویل عکس ها. اکثر ایونت ها یک خاصیت خبری هم دارن. در واقع اینکه شما بتونید به سرعت عکس هارو به مشتری تحویل بدین بعضی وقت ها از ادیت عکس ها مهم تر هستش. ولی برای اینکه بتونید یه تعادلی بین این دو مسئله ایجاد بکنید خوبه که تکنیک های ویرایش عکس رو انقدر تمرین بکنید که ملکه ذهنتون بشن و در نتیجه بتونید سریعتر عکس ها رو تحویل بدین. مثلا یه کاری که میشه توی لایت روم کرد اینه که میتونید یک عکس رو ادیت بکنید و بعد تنظیماتی که روی اون عکس اعمال کردین رو کپی بکنید و همون رو روی عکس های دیگه ای که توی شرایط نوری مشابه ثبت شدن پست بکنید و حالا اگر لازم بود یه مقدار بیشتر دستکاریش بکنید که دقیق تر بشه اون چیزی که میخواین. پس این هم نکته اخر راجع به عکاسی مراسم.
خب راجع به این موضوعات میشه ساعت ها صحبت کرد ولی فکر میکنم در همین حد برای شروع کافی باشه. امیدوارم که این قسمت به دردتون خورده باشه. اگر که اینطور بوده، ممنون میشم اگر توی آیتونز به پادکست هیستوگرام رای بدین و پادکست رو به دوستانتون معرفی کنید.
قسمت ۳۰ | پروپوزال نویسی برای گرنت عکاسی
Nov 30, 2018
گفت و گوی پادکست عکاسی هیستوگرام با رامین طلایی درباره نحوه نگارش پروپوزال برای گرنت های عکاسی
توی قسمت سی ام پادکست عکاسی هیستوگرام با رامین طلایی، عکاس ایرانی ساکن آمریکا، گفت و گویی در مورد گرنت های عکاسی داشتیم. توی این قسمت از آقای طلایی پرسیدیم که عکاس ها باید به چه چیزهایی توجه کنن وقتی که دارن پروپوزال هاشون رو برای ارسال به گرنت ها آماده میکنن.
گفت و گوی پادکست عکاسی هیستوگرام با یاسمین بختیار، دیپلم عکاسی کالج لنگرا در کانادا
توی این قسمت گفت و گویی داشتیم با یاسمین بختیار که یک دوره ۲ ساله عکاسی در کانادا گذرونده. با یاسمین صحبت کردیم تا ببینیم ویژگی های دیپلم عکاسی چی هست و چرا یک نفر باید دیپلم عکاسی بگیره به جای لیسانس؟
گفت و گوی پادکست عکاسی هیستوگرام با نفیسه کبودوند درباره تجربه هایش در عکاسی و ادامه تحصیل در رشته شیمی در ایتالیا
توی قسمت بیست و هشتم پادکست هیستوگرام گفت و گویی داشتیم با نفیسه کبودوند عکاس ایرانی ساکن میلان. نفیسه که دانشجوی کارشناسی ارشد شیمی هست به ما توضیح میده که چه طور وقتی ایران بود به عکاسی علاقه مند شد و راهش رو توی این رشته وسیع پیدا کرد.
قسمت بیست و هفتم پادکست هیستوگرام یک تفاوت بزرگ با همهی قسمت های قبلی داره و اون هم اینه که توی این قسمت شانس این رو داشتیم که از شما شنوندگان عزیز دعوت کنیم که در میزبانی از خانم آزاده اخلاقی مارو یاری کنید
توی این قسمت با آزاده اخلاقی راجع به مسیر تولید پروژه به روایت یک شاهد عینی گپ زدیم و ایشون علاوه بر پاسخ دادن به سوال های من، به یک سری از سوال های حضار هم پاسخ دادن که به نظر من فضای جالبی رو ایجاد کرد که توی هیچکدوم از قسمت های قبلی همچین تجربه ای رو نداشتیم
جا داره از خانه فرهنگ دیسفان هم بابت اینکه میزبان ما بودن تشکر کنیم. دمتون گرم
گفت و گویی با شکوفه عزیزی درباره آینده هوش مصنوعی و تاثیرش در عکاسی
توی قسمت بیست و پنجم پادکست هیستوگرام گفت و گویی داشتیم با شکوفه عزیزی، دانشجوی دکترای رشته کامپیوتر در دانشگاه یو بی سی. شکوفه برامون در مورد نظراتش راجع به آینده هوش مصنوعی و تاثیر اون توی صنعت عکاسی گفت و اینکه هوش مصنوعی چه طور میتونه به عکاسا کمک بکنه
توی قسمت ۲۴ ام پادکست هیستوگرام گفت و گویی داشتیم با کامران حیدی، فیلم ساز مستند ایرانی در مورد اینکه یه فیلم ساز جوان چه طور میتونه وارد این شاخه کاری بشه و چه چیزهایی رو باید مد نظر قرار بده برای موفق شدن
گفت و گویی با الی منفرد درباره ی نقش یک آرایشگر در پروژه های عکاسی
توی قسمت بیست و سوم پادکست عکاسی هیستوگرام گفت و گویی داشتیم با خانم منفرد که توی زمینه آرایش و مدیر هنری فعالیت میکنن. از ایشون راجع به اهمیت آرایش در عکاسی پرسیدیم.
توی قسمت بیست و دوم پادکست عکاسی هیستوگرام گفت و گویی داشتیم با ثمینه که در کانادا به صورت حرفه ای مشغول به عکاسی عروسی هست.
در این مصاحبه ثمینه بهمون یاد داد که چه طور مشتری هاش رو راضی نگه میداره و چه طور مشتری های قدیمش اون رو به عروس های جدید معرفی میکنن و از این طریق کارش رو گسترش داده تو چهار سال گذشته
گفت و گوی پادکست عکاسی هیستوگرام با احسان رافتی درباره فعالیت های دوربین دات نت
توی قسمت بیست و یک پادکست عکاسی هیستوگرام که قسمت اول فصل سوم این پادکست حساب میشه، گفت و گویی با احسان رافتی داشتیم. احسان موسس اولین آژانس عکاسی در ایران هست که شاید اسمش رو شنیده باشید. دوربین دات نت پروژه ای هست که احسان به همراه هیات مدیره هدایتش میکنه.
توی این قسمت علاوه بر دوربین دات نت، با احسان در مورد ریشه علاقش به عکاسی خبری صحبت کردیم و ازش پرسیدیم که عکاس های جوان چه طوری میتونن عکس هاشون رو منتشر بکنن و جلوی چشم مخاطب قرارشون بدن.
گفت و گویی درباره نکاتی که قبل از خرید تجهیزات دست دوم عکاسی باید به آنها توجه کنیم.
خب بالاخره رسیدیم به قسمت بیستم و آخر فصل دوم پادکست عکاسی هیستوگرام
توی این قسمت من و پرهام از تجربه هامون در مورد خرید لنز و دوربین دست دوم گفتیم. یه چک لیستی ارائه کردیم که میتونه خیلی مفید باشه برای کسایی که توی فکر خرید تجهیزات عکاسی و فیلم برداری دست دو هستن
گفت و گوی پادکست هیستوگرام با علی صارمی درباره داف گرافی
توی قسمت نوزدهم پادکست عکاسی هیستوگرام گفت و گویی داشتیم با علی صارمی مهندس ساکن تورنتو کانادا که علاقه مند به عکاسی هست. توی این قسمت با علی در مورد داف گرافی و مسائل مربوطش گفت و گویی داشتیم و نظر علی رو در مورد اینکه عکاس های سایر ژانر ها نگاه منفی ای به این ژانر دارن پرسیدم.
گفت و گوی پادکست هیستوگرام با رضا بهرامی درباره پروژه شخصی اش که درباره بازتولید عکس های اینستاگرامیست
توی قسمت هجدهم پادکست عکاسی هیستوگرام گفت و گویی داشتیم با رضا بهرامی، عکاس و فیلم ساز ساکن لسانجلس آمریکا. رضا دانش آموخته رشته گرافیک هست ولی فعالیتش رو با فیلم سازی مستند و تبلیغاتی در دنیای هنر آغاز کرد. رضا بهرامی یک سال و نیم پیش ایران رو ترک کرد و در آمریکا ساکن شد. توی خونه جدیدش رضا از همون اول شروع کرد به عکاسی از خواننده ها. بعد از اون تلاش هایی کرد برای ارتباط برقرار کردن با آژانس های عکاسی برای اینکه بتونه مشتری های سطح بالاتری پیدا بکنه.
توی این مصاحبه با رضا بهرامی در مورد اهمیت دنبال کردن و تکمیل پروژه های شخصی در عکاسی و فیلمسازی حرف زدیم و از رضا پرسیدیم که این پروژه ها چه طوری تونستن به موفقیتش در عکاسی حرفه ای کمک بکنن
عکاسی حرفه ای یعنی چه؟
این سوالی هست که از رضا پرسیدیم به خاطر اینکه رضا خودش رو عکاس حرفه ای نمیدونست تا همین دو سال پیش. رضا معتقده که تعریف عکاس حرفه ای یعنی اینکه اون عکاس تمام مخارج زندگیش رو از طریق درآمد عکاسیش تامین میکنه
قسمت ۱۷ | فراخوان دوره اول گرنت هیستوگرام
Nov 11, 2017
فراخوان دوره اول گرنت هیستوگرام منتشر شد
توی قسمت هفدهم پادکست عکاسی هیستوگرام، سامان و پرهام در مورد فراخوان گرنت پادکست عکاسی هیستوگرام صحبت میکنن و تمام بخش های این گرنت رو در موردش توضیح میدن. اگر سوالی در مورد نحوه شرکت کردن توی این مسابقه دارید، حتما یه سری به وبسایت ما بزنید و اگر باز هم حل نشد سوالتون، از ایمیلی که توی سایت هست برای برقراری ارتباط با ما استفاده کنید.
گفت و گویی با بهاره خدابنده عکاس مستند و خبری ساکن هایتی
توی این قسمت از پادکست هیستوگرام گفت و گوی پرباری داشتیم با بهاره خدابنده عکاس جوان ایرانی که در حال حاضر توی کشور هایتی مشغول به انجام کار مستند و خبری هست برای خبرگزاری ها مختلف. با بهاره در مورد تجربش توی عکاسی مستند در شرایط بحرانی صحبت کردیم و همینطور نظرش رو در مورد این تفکیک های جنسیتی ای که بعضا در عکاسی انجام میشه پرسیدیم و اینکه آیا توی سرعت پیشرفتش تاثیری داشتن یا نه
گفت و گوی پادکست عکاسی هیستوگرام با با ماکان شفیعی.
این قسمت حاصل گفت و گوی یک ساعتهی پادکست عکاسی هیستوگرام با ماکان شفیعی است. توی این قسمت از ماکان پرسیدیم که راز موفقیتش در دوسال گذشته چی بود که تونسته توی این مدت کوتاه یک استودیوی خوب و موفق رو راه اندازی و مدیریت بکنه. امیدوارم خوشتون بیاد. راستی حتما نظرتون رو در مورد این قسمت برامون تلگرام کنید.
توی این قسمت گفت و گوی پرباری داشتیم با زانیار بلوری، کارشناس ارشد عکاسی از دانشگاه تهران. زانیار از عکاسان خوبی هست که تمرکزش رو روی بخش نظری، تحقیقی و پژوهشی عکاسی گذاشته و در این زمینه چندین کتاب رو هم ترجمه کرده. علاوه بر این زانیار بلوری کلاس های عکاسی خودش رو هم برگزار میکنه که در مورد شرکت کننده های این کلاس ها هم حرف های جالبی زد برامون
گفت و گویی با فاطمه ابراهیم نژاد دانشجوی کارشناسی ارشد عکاسی در دانشگاه ساسکاچوان کانادا
خب توی این قسمت گفت و گویی داشتیم با یکی از عکاسای جوان ایرانی که توی رشته عکاسی از دانشگاه فارغ التحصیل شد و بعد از اون با کار کردن در یک استودیو عکاسی و به خاطر کنج کاوی خودش با روش های مختلف نورپردازی آشنا شد. بعد از اون برای چند تا شرکت تبلیغاتی کار عکاسی کرد و سپس تصمیم گرفت که رو به فریلنسینگ بیاره. توی این قسمت میخوایم ببینیم که چه مزیت هایی براش داشته؟
قسمت ۱۰ | عکاسی ورزشی با جاوید نیک پور
Jun 02, 2017
گفت و گویی با جاوید نیکپور، عکاس کمیته ملی المپیک دربارهی چالش های عکاسی در مسابقات ورزشی نظیر المپیک
در قسمت دهم پادکست هیستوگرام مصاحبه داشتیم با جاوید نیکپور عکاس ورزشی خوب کشورمون. آقای نیک پور در سه دوره المپیک عکاسی کرده اند و مدیر عکاسان از طرف کمیته ملی المپیک بودند. با ایشون در مورد تجربشون در عکاسی ورزشی و به ویژه خلاقیت و داستان گویی در عکاسی صحبت کردیم
توی قسمت نهم پادکست عکاسی هیستوگرام با امیرعلی ق راجع به شروع فعالیت عکاسیش صحبت میکنیم و از او میپرسیم که چه طور به این استایلی که الان در اینستاگرام داره رسیده.
آپدیت: امیرعلی ق در نمایشگاه کتاب سال ۹۸ از کتابش به نام “من سر قولم هستم” رونمایی کرد. کتاب امیرعلی ق مجموعه ای از نوشته های اوست که به همراه تعدادی از عکس هاش در این کتاب چاپ شدند. امیرعلی ق اولین نفری نیست که به خاطر انتشار عکس ها و کپشن های اینستاگرامیش مورد انتقاد قرار گرفت. پیش تر صابر ابر نیز کتاب مشابهی رو چاپ کرده بود. البته توی این پادکست راجع به این موضوع صحبتی نشده چراکه این کتاب یک سال بعد از گفت و گوی پادکست هیستوگرام با امیرعلی ق منتشر شد.
“اميرعلي از عكاسان محبوب در فضاي مجازي است او علاوه بر عكاسي از قريحه خوبي در نوشتن برخوردار است به گفته خودش به دنبال ثبت آثاراش در جايي غير از فضاي مجازي بوده و نوشته ها وعكاسهاي محبوبش رو به كتابي نفيس و جذاب تبديل كرده است . كتاب يا كيفيتي مناسب بر روي كاغذ گلاسه و تمام رنگي چاپ شده است.
گفت و گویی با استودیو جانا در مورد زیر و بم تاسیس و مدیریت یک استودیو موفق عکاسی نوزاد
در قسمت هشتم پادکست عکاسی هیستوگرام مهمان استودیو جانا بودیم و با مدیران این استودیو که یک زوج جوان هستند گفت و گویی در مورد زیر و بم تاسیس و مدیریت یک استودیو عکاسی نوزاد داشتیم
مصاحبه ای با الکس میدانی، عکاس ایرانی ساکن ایتالیا، درباره عکاسی لانگ اکسپوژر و ترکیب آن با مینیمالیسم و عکاسی معماری
در این قسمت مصاحبه ای داشتیم با الکس میدانی عکاس ساکن کانادا و ونیز ایتالیا. اگر علاقه مند به عکاسی معماری هستید یا دوست دارید بدونید از عکاسی لانگ شاتر چه استفاده هایی میشه کرد این قسمت براتون میتونه خیلی جالب باشه. تو این قسمت بحث مفصلی در مورد فیلترهای عکاسی داشتیم و از الکس پرسیدیم که چطور از این فیلترها در عکس های منظره و معماری استفاده میکنه. ترکیب بندی و عکاسی سیاه سفید از دیگر موضوعاتی بودند که تو این قسمت بهشون پرداختیم.
گفت و گویی با سینا پیریایی، درباره مزایا و معایب دانشگاه رفتن برای یادگیری رشته های هنری و به خصوص عکاسی
آیا برای عکاس شدن دانشگاه رفتن لازمه؟ مصاحبه سینا پیریایی با پادکست هیستوگرام
اگر به فکر دانشگاه رفتن و عکاسی خوندن هستید حتما به این قسمت گوش بدید چراکه سینا پیریایی دانشجوی سال دوم عکاسی در دانشگاه اصفهانه و تجربه های جالبی در این رابطه داره.
توی این قسمت در اینستاگرام لایو راجع به مثلث نوردهی و کاربردش در عکاسی در نور کم صحبت کردیم
در این قسمت که به صورت لایو از اینستاگرام پخش شد، در مورد نحوه کار مثلث نوردهی صحبت کردیم و همچنین تنظیمات مناسبی رو برای عکاسی در نور کم با شما به اشتراک گذاشتیم. در انتهای پادکست بحث رو به سمت عکاسی نجومی بردیم تا کمی هم راجع به اون شاخه از عکاسی با هم صحبت کرده باشیم. این قسمت با موبایل ضبط شد و یه مقدار کیفیت صدا مثل همیشه نیست. ولی از قسمت بعد دوباره بر میگردیم به ضبط با ریکوردر جدا
قسمت ۳ | عکاسی پرتره با بابک فتح الهی
Mar 21, 2017
گفت و گویی با بابک فتح الهی درباره عکاسی پرتره و نگرش بابک به این شاخه از عکاسی
قسمت سوم پادکست عکاسی هیستوگرام مصاحبه ای با بابک فتح الهی، عکاس پرتره، درباره ی عکاسی پرتره، تکنیک های عکاسی پرتره، نحوه برقراری ارتباط با مدل، تجهیزات لازم و نحوه ی نورپردازی در عکاسی پرتره است.
شروع کار عکاسی بابک فتح الهی
بابک فتح الهی به صورت اتفاقی و از سال 2011 وارد کار عکاسی شد. عکاسی را با self-portrait و با استفاده از گوشی موبایل اغاز کرد. سپس با خریدن دوربین عکاسی و خواندن مطالب درباره عکاسی یادگیری عکاسی رو به شکل خودآموز ادامه داد. طبق گفته هایش master class هایی که در کشور اکراین شرکت کرد، تاثیر بسزایی در شکل دادن دیدگاهش نسبت به عکاسی داشتند و باعث شد مسیر عکاسی پرتره را به طور جدی ادامه بده.
پرتره های بابک فتح الهی
عوامل موثر در بهبود محتوای مجموعه عکس پرتره
از نظر بابک فتح الهی برقراری ارتباط با مدل مهم ترین عامل در موفقیت یا عدم موفقیت یک پرتره است. او سعی میکند قبل از عکاسی با مدل صحبت کند تا با اخلاق و خلق و خوی مدل بیشتر آشنا بشود و بدین صورت یک ارتباط دوستانه میان عکاس و سوژه شکل بگیرد. درواقع فتح الهی بر این باور است که دوربین عکاسی باعث میشود افراد به طور غریزی عکس العمل خوبی نسبت به آن نشان ندهند و در ابتدا حالت تدافعی داشته باشند پس این شناخت و صمیمیت باعث از بین رفتن این گارد دفاعی و بهبود عکسها میشود. در واقع مفهوم کار پرتره توانایی برقراری ارتباط به آسانی است. فتح الهی مفهوم “عکس گرفتن” را توانایی به وجود آوردن یک حس واقعی و قابل لمس میداند. به نظر او اگر یک عکس از نظر تکنیکی بی نقص باشد ولی حالت سوژه و عکس غیرطبیعی باشد، مخاطب نمیتواند با عکس ارتباط برقرار کند. این در حالی است که وقتی حس و حال عکس واقعی و طبیعی باشد، مخاطب با هر ملیتی و با هر پیشزمینه فکری ای، حس را درک میکند چون احساسات آدمی یک زبان واحد است.
تکنیک های برقراری ارتباط با مدل در عکاسی
در این گفت و گو بابک فتح الهی پنج راهکار برای برقراری ارتباط موثر با مدل یا سوژه در عکاسی پرتره را برای مخاطبین پادکست عکاسی هیستوگرام برشمرد. این تکنیکهای برقراری ارتباط با سوژه از این قرارند:
1- انتخاب موزیک مناسب در حین عکاسی
2- برقراری ارتباط کلامی با مدل
3- تعریف و تمجید از مدل در راستای کار عکاسی چراکه از آنجایی که مدل حین عکاسی عکس های شما را نمیبیند، یکی از وظایف عکاس این است که با فیدبک یا بازخورد دادن به سوژه این حس را به او منتقل بکند که مدل دارد کارش را به درستی انجام میدهد. البته اگر مشکلی در حالت ژست گردن سوژه مشاهده میکنید بدیهی است که باید نظر خود را با سوژه در میان بگذارید.
4- نشان ندادن هر عکس به مدل بلافاصله پس از عکاسی
5- نشان دادن sample به مدل برای درک position ها یا ژستهای مدنظرتان چراکه توضیح دادن بعضی از ژست ها با کلمات شاید کار چندان راحتی نباشد.
پرتره های بابک فتح الهی
استایل عکاسی پرتره بابک فتح الهی
از نظر فتح الهی فضای عکاسی او از ابتدای کارش تا به امروز خیلی متفاوت بوده است و در این سالها تغییرات زیادی داشته است. مثلا در گذشته فضای عکاسیاش تیره و تاریک بوده است و الان بابک شیوه دیگری را در پیش گرفته است. در واقع او بر این باور است که در عکاسی نمیشود روی یک خط پیشروی کرد و بهتر است چیزهای جدیدی را تجربه کرد. طبق گفته های فتح الهی تلاش وی در این است که کارهایش امضای مخصوص خودش را داشته باشند. عکس های بابک تکنیک های نورپردازی، رنگ، کنتراست، کادربندی و به طور کلی جزئیات خاص خودش را دارد ولی با این حال بابک همیشه نکات جدیدی را هم به کارش اضافه میکند.
فتح الهی معتقد است که در عکاسی نمیتوانیم یک نسخه و فرمول خاص انتخاب کنیم و برمبنای آن پیش برویم. این که در اوج سبک و استایل خاص خودت، چیزهای جدیدی را به آن اضافه کنی یا کار جدیدی انجام دهی، جسارت میخواهد چون این امکان وجود دارد در سبک جدید مخاطب جذب کارهایت نشود و خوشش نیاید ولی در نهایت این عکاس است که باید عکسهایش را ثبت بکند و خود عکاس هم باید کارهایش را بپسندد پس عکاس است که تصمیم میگیرید چه عکسی خوب است چه عکسی بد. مهم این است تو، به عنوان یک عکاس، کار خودت را انجام بدهی و پیش بروی.
پیدا کردن استایل خاص خود در عکاسی
فتح اللهی معتقد است هر عکاسی یک DNA دارد و خودش قبل از اینکه وارد هر سبکی شود عکس زیاد میبیند. بابک فکر میکند تاریخ عکاسی یک چرخه ای است که مرتب تکرار میشود. در عکاسی جدید، ایده های قبلی قابل مشاهده است و عملا اتفاق جدیدی نیفتاده است یا خیلی کم با ایدههای بدیع مواجه میشویم. پس قبل از اینکه بخواهید یک کاری را شروع کنید عکسهای زیادی ببینید. مثلا دوست دارید ژست عکس هایتان شبیه عکاس x باشد پس عکس های این عکاس را ببینید یا مثلا کنتراست عکس هایتان میخواهید بالا باشد و در نهایت تکه تکه این اطلاعات را مطابق سلیقه خودتان برمیدارید و روی کاغذ مینویسید تا سردرگم نشوید و سپس مطابق چارت بدست آمده شروع به عکاسی و تمرین میکنید تا استایل خاص خودتان را کم کم پیدا کنید.
در واقع اصطلاحی در یادگیری وجود دارد که میگوید همیشه اول کاری را که میخواهید یاد بگیرید 10% تمرین است و مابقی آموزش و یادگیری اما پس از مدتی که دیگر چیز جدیدی برای یادگرفتن وجود ندارد، ده درصد یادگیری و به روز بودن دانش است و 90%تمرین!
پرتره های بابک فتح الهی
تجهیزات عکاسی مورد نیاز برای عکاسی پرتره
بابک فتح الهی میگوید: هر عکاسی برای شروع کار به یک حداقل تجهیزاتی نیاز دارد و لزوما تجهیزات گران قیمت ما را به عکاس بهتری تبدیل نمیکند و آنچه که در ذهن ما اتفاق میافتد، ما را تبدیل به عکاس بهتری خواهد کرد و یک سری امکانات به کمک ما می آید ولی بود و یا نبودشان چندانی در رشد و شکلگیری یک عکاس ندارد.
فتح الهی عکاسی را با دوربین کنون 550D و لنز 50 شروع کرد. پس از مدتی با دوربین 60D کنون و یک لنز 85 ادامه داد و سپس به دوربین فول فریم کنون 5D و لنز 35 سیگما روی آورد. به مرور لنز 135 کنون و 24 سیگما را هم به تجهیزاتش اضافه کرد و کم کم لنزهایش را به سیگما تبدیل کرد و در نهایت دوربین ||| Sony alpha a7 به عنوان دوربین اصلی انتخاب کرد چون دوربینی است که به نظر او تمام نیازهای یک عکاس را رفع میکند.
کسب درآمد از عکاسی پرتره
به نظر بابک فتح اللهی، عکاسی پرتره نسبت به شاخه های دیگر عکاسی مثل عکاسی تبلیغاتی و… در ایران و جهان شاخه ی درامدزایی نیست مگر در شرایط خاص مثل عکاسی از سلبریتی ها و عکاسی برای مجله های خاص. برای اطلاعات بیشتر راجع به راههای کسب درآمد از عکاسی، پیشنهاد میکنم که حتما قسمت ۴۹ام پادکست عکاسی هیستوگرام را گوش بکنید.
بابک فتح الهی در پاسخ به این سوال که چه چیزی را اگر ۶ سال پیش میدانستی خیلی به تو کمک میکرد،گفت: اگر برگردیم به شش سال پیش من واقعا چیزی نمیدانستم و دوست داشتم در یک فضایی میبودم که خیلی راحت تر، خیلی چیزهارو یاد میگرفتم. ولی کلا در عکاسی هر چه بیشتر تلاش کنی بیشتر یاد خواهی گرفت و این هیچ ربطی تجهیزات و دوربین و امکانات ندارد و با تمرین و تمرین نگرش ما نسبت به عکاسی گسترده تر میشود و به مراتب کارهای خیلی بهتری میشود انجام داد ولی چیزی که هر عکاسی نیاز دارد این است که بتواند DNA عکاسی خودش را پیدا کند. اگر به ۶ سال پیش برمیگشتم بیشتر تلاش میکردم که خودم را بشناسم و پیدا بکنم.
قسمت ۲ | عکاسی خیابانی با پیمان یزدانی
Mar 10, 2017
توی قسمت دوم پادکست عکاسی هیستوگرام با پیمان یزدانی راجع به تجربش در عکاسی خبری و عکاسی خیابانی صحبت میکنیم.
پیمان یزدانی لیسانس خود را در دانشگاه علم و صنعت تهران در رشته مهندسی شیمی کسب کرد و برای ادامه تحصیل به بولونیای ایتالیا سفر کرد. پیمان در بولونیا علاقه خود به عکاسی خیابانی و خبری را کشف کرد و در بولونیا بود که اولین همکاری خود با خبرگزاری های ایسنا و مهر را با عکاسی از مسابقات جهانی والیبال کلید زد.
پیمان بعد از اتمام تحصیلاتش به ایران بازگشت و فعالیت خود را در این زمینه به صورت جدی تر در ایسنا ادامه داد.
در این قسمت از پادکست هیستوگرام، ما با پیمان در مورد تعریفش از عکاسی خبری و خیابانی صحبت کردیم و از او خواستیم که نکاتی که در این راه یاد گرفته است را با ما به اشتراک بگذارد.
در پایین، متن خلاصه شده این گفت و گو با موضوع عکاسی خیابانی رو با هم مطالعه میکنیم:
قسمت دوم پادکست عکاسی هیستوگرام مصاحبه ای است با پیمان یزدانی (عکاس سابق خبرگزاری ایسنا) درباره عکاسی خیابانی، عکاسی خبری، تعریف عکاسی خیابانی، نکات و قوانین و چالش های این نوع عکاسی، تجهیزات مورد نیاز برای عکاسی خیابانی و دیدگاه ایشون درباره آینده ی عکاسی خبری است.
قوانین و شرایط عکاسی خیابانی
در ایران فضا و شرایط عکاسی خیابانی سختگیرانه تر است یعنی اگر از فردی در مکان های عمومی عکاسی شود، طبق قانون این فرد امکان شکایت از عکاس را دارد و قوانین در این باره خیلی قدیمی هستند. در واقع در ایران برای افراد دوربین هنوز ناشناخته است با این حال عکاسی از کودکان راحت تر است ولی عکاسی از خانمها به خصوص در پایین شهر و عکاسی از دستفروشها خیلی محدود تر است. ولی در کشورهای دیگر مثل ایتالیا شرایط عکاسی خیابانی و خبری مناسب تر است و آزادی بیشتری دارند یا مثلاً در کانادا عکاسی در فضای عمومی از افراد مشکلی ندارد چراکه این موضوع در قوانین اینطور کشورها تعریف شده است و عملا هر چیز یا شخصی که در فضاهای عمومی حضور داشته باشد، میتواند سوژه دوربین عکاس باشد.
چند نکته درباره عکاسی خیابانی
طبق نظرات پیمان یزدانی یک سری نکات و ترفندهایی وجود دارند که باعث میشود عکاسی خیابانی راحت تر انجام شود. مثلاً عکاس کجا را نگاه کند تا سوژه تصور کند که در کادر عکاسی نیست یا چگونه و چه زمانی دوربین خود را بالا بیاورد. عکاس باید لحظه های طلایی عکاسی را به سرعت تشخیص دهد تا در زمان عکاسی سوژه طبیعی رفتار کند و متوجه حضور عکاس نشود. از طرفی عکاس میتواند وانمود کند که سوژه چیز دیگری است مثلاً دارد از ساختمان پشت سر فرد عکاسی میکند و بعد از عکاسی از سوژه اصلی همچنان تظاهر کند دارد از آن ساختمان عکاسی میکند. در عکاسی خیابانی اصطلاحی وجود دارد تحت عنوان Juxtaposition یا کنارهم قرارگرفتن دو یا چند سوژه که به نحوی با هم در تضاد قرار دارند یا نشانه و نماد نوعی از تضاد هستند. مثلا فضای مناسبی برای عکاسی پیدا میکنید که از لحاظ نور، کادر، پس زمینه شرایط خوبی دارد پس در آن فضا شاید ۲۰ الی ۳۰ دقیقه و شاید بیشتر منتظر میمانید تا سوژه یا سوژه های اصلی وارد آن کادر شوند و بدین صورت یک عکس متفاوت را ثبت میکنید.
مزایای عکاسی خیابانی و خبری
از نظر اقای یزدانی این نوع عکاسی ها باعث افزایش دقت عکاس به مرور زمان میشود یعنی به مرور عکاس به جزییاتی در دنیای پیرامون خود توجه میکند که قبلا متوجه آنها نبوده است. از طرفی عکاسی خیابانی و خبری باعث افزایش سرعت العمل عکاس و در نتیجه از دست ندادن لحظات ناب عکاسی میشود که این دو موضوع برای همه عکاسان از اهمیت بالایی برخوردار است چراکه راه پیشرفت را برای یک عکاس فراهم میکند.
عکاسی خبری و خیابانی; تکیه بر تحلیل ذهنی یا غریزه؟
پیمان یزدانی بر این باور است که برای عکاسی خیابانی با کمک تحلیل ذهنی و سپس غریزه، ابتدا زاویه مناسب را پیدا میکنیم، نمادها و رنگ را میشناسیم، و سپس مثل شکارچی در موقعیت قرار میگیریم تا لحظه ناب فرا رسد و در ان لحظه چند عکس میگیریم.
برای عکاسی خبری هم قبل از عکاسی، از موضوع خبر اطلاع پیدا میکنیم و درباره آن مطالعه میکنیم تا از جزییاتش اگاه شویم مثلا اگر بدانیم دو سیاستمدار باهم خصومت دارند، بهتر است از کدام زاویه عکاسی شود تا مفهوم رفتارشان به بیننده القا شود.
تعریف عکاسی خیابانی
بر اساس نظر پیمان یزدانی عکاسی خیابانی بر خلاف نام آن، می تواند عکاسی در مترو یا حتی حیاط خلوت یک خانه باشد منتها نکته ای که حائز اهمیت است تقسیم بندی فضای خصوصی و عمومی در محیط عکاسی میباشد. مثلا هنگامی که عکاسی در خانه اتفاق میافتد نمیتوان به آن نام عکاسی خیابانی را اطلاق کرد اما وقتی وارد فضایی میشویم که عکس ارتباط بین محیط و انسان، انسان با انسان،انسان با حیوان یا حتی اجسام را نشان میدهد، آن عکس یک عکس خیابانی است. پیمان یزدانی معتقد است که عکاسی خیابانی تعریف واحدی ندارد و عکاسان زیادی تا کنون به دنبال یافتن یک تعریف واحد و جامع برای عکاسی خیابانی رفته اند اما هر کس به نحوی به پاسخی متفاوت رسیده است.
تجهیزات عکاسی خبری و خیابانی
طبق گفته های پیمان یزدانی تجهیزات عکاسی خیابانی بستگی به موقعیت های عکاسی دارد. مثلا برای نشان دادن حس های انسانی مثل شادی و ناراحتی از لنز های تله میتوان استفاده کرد تا به سوژه نزدیک بود. اگرچه در عکاسی خیابانی بهتر است که عکاس به صورت فیزیکی به سوژه نزدیک شود تا اینکه با یک لنز زوم این کار اتفاق بیفتد. رابرت کاپا در همین رابطه جمله معروفی دارد:
«اگر عکسهایت به اندازه کافی خوب نیست، یعنی به اندازه کافی به سوژه نزدیک نشده ای.»
پیمان یزدانی اشاره کرد که برای نشان دادن حس بیپناهی انسان در برابر چیزی اغلب از لنزهای واید استفاده میشود. به طور کلی ایشان لنز ۳۵ میلی متری را که زاویه دیدی نزدیک به چشم انسان را به عکاس میدهد، برای عکاسی خیابانی پیشنهاد میدهد.
آینده عکاسی خبری
طبق نظر شخصی پیمان یزدانی، آینده عکاسی خبری با ظهور شبکه های اجتماعی، شهروند خبرنگار ها، موبایل و لایو اینستاگرام و توییتر و غیره، جایگاه محکمی ندارد و در سالهای اخیر این جایگاه متزلزلتر نیز شده است. یعنی به طور مثال در خیلی از اتفاقات مهم قبل از اینکه یک خبرنگار یا عکاس خبری به سوژه برسد، یک شهروند عادی با موبایلش عکاسی می کند. در این شرایط “سرعت عمل بالا و اولین عکس بودن” است که برای مخاطب عام اهمیت دارد و نه کیفیت عکس و اصول عکاسی اعم از ترکیب بندی و رنگ و سایر عناصر یک است. مثلا وقتی اتفاقی می افتد یک فرد عادی می تواند با لایو اینستاگرام این خبر را به سرعت به سراسر دنیا برساند اما عکاس خیابانی و خبری تا به سوژه برسد و عکس بگیرد و عکس را ادیت و در نهایت آن را آپلود کند خیلی طول میکشد. پس تا ۱۵ الی ۲۰ سال آینده عکاسی خبری جایگاهی کامل متفاوت از آنچه که امروزه به عنوان عکاسی خبری میشناسیم خواهد داشت، مگر اینکه عکاسان خبری روش خود را عوض کند و به روش جدیدی دست پیدا بکنند که به راحتی در اختیار عموم مردم نباشد.
قسمت ۱ | نحوه کار دوربین عکاسی دیجیتال
Feb 24, 2017
نحوه کار دوربینهای عکاسی دیجیتال(بدون آینه و DSLR) و آنالوگ
توی قسمت اول پادکست عکاسی هیستوگرام با پرهام راجع به نحوه کار دوربین های دیجیتال و تفاوت های اصلیشون با دوربین های آنالوگ صحبت میکنیم. علاوه بر این، راجع به نحوه کار دوربینهای بدون آینه و تفاوتهای این دست از دوربینها با دوربینهای DSLR هم گپ میزنیم.
نحوه کار دوربین های عکاسی آنالوگ
در هنگام مشاهده ی چشم انداز، آینه، نوری که از طریق لنز وارد شده را به پریز تابانده و سپس آن نور از پریز به چشم عکاس( یا ویوفایندر) فرستاده می شود. در هنگام ثبت تصویر، آینه به سمت بالا میچرخد، شاتر باز میشود و اجازه می دهد نور بر روی فیلم ثبت شود. این وظیفه آینه در دوربین های اس ال آر SLR و دی اس ال آر DSLR است.
یکی از شنوندگان پادکست عکاسی هیستوگرام زحمت کشیدند و صحبتهایی که در این قسمت انجام شد رو به حالت نوشتار درآوردند که عزیزانی که قادر به شنیدن این پادکست نیستند هم بتوانند از موضوعات مطرح شده استفاده بکنند.
نحوه کار کردن دوربینهای عکاسی آنالوگ، DSLR و بدون آینه
دوربین های آینه ای به این صورت کار میکنند که رو به روی فیلم عکاسی یک آینه قرار گرفته که این آینه نوری را که از طریق لنز به دوربین وارد می شود را به یک prism منتقل میکند و این باعث میشود که شما از چشمی دوربین تصویر را ببینید. وقتی دکمه عکاسی را برای گرفتن عکس فشار میدهید این آینه بالا می رود و نور به فیلم شما تابانده می شود. که در آنجا یک شاتری وجود دارد این شاتر بسته به سرعتی که انتخاب کردید بالا میرود و برای مدتی معین نور به فیلم عکاسی تابیده میشود.این تکنولوژی به ظاهر قدیمی باعث شد دوربین های خیلی کوچکی به بازار بیاید برخلاف دوربین های قدیمی تر که در آنها از دو عدد لنز استفاده شده بود.
پس از معرفی سنسور های دیجیتال که با تکنولوژی S.S.D معرفی شدند کمپانی های دوربین سازی به جای فیلم از یک سنسور دیجیتال در همان طراحی قدیمی SLR استفاده کردند یعنی به جای پشت آینه که فیلم قرار می گرفت، این بار یک سنسور قرار میگیرد. اتفاقی که در دوربینهای دیجیتال اس ال آر DSLR امروزی می افتد این است که آینه علاوه بر نقش نشان دادن تصویر در چشمی دوربین نور را به سنسور هایی که کار فوکوس و نورسنجی و color metering را انجام میدهند منتقل میکند.
نسل جدید دوربین ها; دوربین های بدون آینه یا Mirrorless
تکنولوژی که در سنسورهای دوربین های DSLR استفاده می شد توانایی این را نداشت که به طور طولانی مدت نور را روی خودش بپذیرد. یعنی اگر آینه دوربین بالا میرفت و تصویر را روی نمایشگر مشاهده میکردیم (به جای ویزور یا منظرنما) و اگر دوربین قرار بود این تصویر را برای دقایق طولانیتری پخش کند یا سنسور داغ میکرد یا عمر سنسور پایین می آمد.
پس همچنان به آینه برای preview نیاز بود اما امروزه با پیشرفت تکنولوژی در سنسور دوربین ها این امکان وجود دارد که سنسور دوربین ها بتواند برای مدت طولانیتری تصاویر را ضبط کنند و یا در حالت live view در نمایشگر آن تصویر را به کاربر نشان دهند. پس بعضی از شرکتها تصور کردند که به جای آینه و prism که جای زیادی در بدنه دوربین میگیرند و به جای چشمی اپتیکال Optical، عکاس بتواند همیشه از مانیتور دوربین استفاده بکند.
منظرنمای دیجیتال یا Electronic Viewfinder یا EVF
منظرنمای دیجیتال یا EVF تصاویر را در یک مانیتور خیلی کوچک با رزولوشن خیلی بالا در چشمی دوربین نمایش میدهد. در دوربین های DSLR کار فوکوس و نورسنجی توسط سنسورهایی که جدا از سنسور تصویربرداری بودند و در قسمت بالا و پایین دوربین از طریق آینه به آنها نور میرسید انجام میشد که این ویژگی کار طراحی را برای شرکتهای ساخت دوربین آسانتر میکرد. در دوربین های بدون آینه تمام این فرآیندها به خود سنسور دوربین عکاسی محول شد. در واقع سیستم فوکوس و تمام سیستم metering در همان سنسوری که عکس می گیرد قرار گرفته است.
مزایای دوربینهای عکاسی بدون آینه:
دوربینهای بدون آینه اغلب نسبت به دوربین های DSLR سبک ترند و اندازه کوچکتری نیز دارند. هرچند که در سالهای اخیر شرکتهای دوربینسازی رو به خلق دوربینهای بدون آینه ای آورده اند که چیزی از لحاظ وزن و اندازه از دوربینهای DSLR کم ندارند. ولی به صورت کلی یکی از مزیتهای رقابتی دوربینهای بدون آینه اندازه و وزن کمتر آنهاست.
فاصله بین لنز و سنسور که به آن Flange focal distance نیز گفته میشود در دوربینهای بدون آینه به مراتب کمتر از همین فاصله در دوربینهای DSLR است و همین باعث میشود که شما بتوانید لنزهای بیشتری را با استفاده از تبدیلهای مختلف روی دوربینهای بدون آینه استفاده بکنید. به طور مثال من وقتی که از دوربین GH5 پاناسونیک استفاده میکردم با استفاده از یک اداپتور از لنزهای کنون برای فیلمبرداری استفاده میکردم. مزیت دیگر این فاصله کم بین لنز و سنسور در این است که طراحان این لنزها میتوانند لنزهای کوچک تری طراحی بکنند.
به خاطر اینکه دوربینهای بدون آینه اندازه کوچکتری دارند، اینطور دوربینها برای عکاسی خیابانی و مستند که نیاز به این دارند که عکاسان چندان مرکز توجه نباشد، بسیار گزینههای مناسبی اند.
به خاطر اینکه دوربینهای بدون آینه از یک تکنولوژی نسبتا جدید استفاده میکنند، تقریبا همه شرکتهای دوربین سازی به سمت ساخت اینطور دوربینها رو آورده اند. این رقابت باعث شده است که سال به سال ویژگیهای بیشتری در این دوربینها در اختیار عکاسان قرار بگیرد. به طور مثال، فیلمبرداری 4K اولین بار با این دوربینها بود که با یک قیمت مناسب در اختیار عکاسان/فیلمبرداران آماتور قرار گرفت.