سلام، بعد از یک وقفه چند ماهه دوباره در خدمت شما عزیزان هستیم.
در قسمت ۱۴۳ رادیو بادیو میشنوید:
۱- آینده کسب و کارها پس از کووید: همه چیز به عنوان خدمت!
۲- گل دقیقه ۴۵ در خانه، مرز باریک میان رستگاری و سقوط..
۳- پیشاهنگی از فضا، تلاش فرازمینیها برای یافتن ما
همراهان این قسمت از رادیو بادیو:
محمودرضا فرهادی
مسعود زمانی
۱ . آینده کسب و کارها پس از کووید: همه چیز به عنوان خدمت!
ارائه کننده: محمودرضا فرهادی
کووید ۱۹ چه خوشمان بیاید و چه نیاید، تغییرات جدی در محیط ایجاد کردهاند و جدا از آسیبهای فراوان، فرصت استفاده از مدلهای کسب و کار جدیدی را برای شرکتها فراهم کرده است. شرکت معظم رولزرویس سالهاست که از مدل کسب و کاری جالبی به نام Power By the Hours استفاده میکند که باعث شده است در سال میلادی گذشته جزو معدود شرکتهای صنعت هواپیمایی باشد که همچنان سودده باقی بماند، در این قسمت ابعاد این مدل کسب و کار و البته چشمانداز محتمل آن برای بخشهای دیگر صنعت را تحلیل میکنیم.
۲- گل دقیقه ۴۵ در خانه، مرز باریک میان رستگاری و سقوط
ارائه کننده: محمودرضا فرهادی
میزبان بودن در فوتبال یک مزیت فوقالعاده و برتری شاید حتی ناعدلانه برای تیمها بوده و هست ولی اینطور نیست که این همیشه به نفع شما باشد. در این قسمت از رادیوبادیو با تحلیل بیش از ۳۰۰هزار مسابقه فوتبال در سطح اول قاره اروپا و در رقابتهای ملی و باشگاهی به بیان گزارش جالبی از یک شرکت مدیریتی در باره اهمیت مرگبار گل دقیقه ۴۵ و اتفاقات پس از آن پرداخته و راهکارهای مدیریتی برای کنترل تبعات اتفاقات اینچنین چه در زمین فوتبال و چه در سازمان شما ارائه خواهد گردید.
۳- پیشاهنگی از فضا، تلاش فرازمینیها برای یافتن ما ؛
ارائه کننده: مسعود زمانی
آیا ما تنها هستیم؟ این سئوالی است که شاید به اندازه تاریخ کیهانشناسی قدمت دارد، از نخستین روزی که بشر با ابزارهایی توانست دنیای فرای زمین را اکتشاف کند عطش و در عین حال ترس دائمی هم همراهش بود که در این فرآیند هوش و حیات فرازمینی را هم بیابد. و البته شاید یک هوش فرازمینی زودتر از ما، ما را پیدا کند.
تلاشهای بخصوص ۶۰ ساله اخیر بشر هنوز جواب قطعی برای تنها بودن و نبودن ما نیافته است ولی با اینحال هراز چند گاهی نشانههایی توسط دانشمندان برای این مهم یافت میشود. یکی از بحثبرانگیزترین رخدادها در این حوزه شئی ناشناس با نام «اومواموا – Oumuamua» بوده است که رفتار عجیب و مشکوک آن منجر به نظریه پردازیهای جالبی درباره منشا و حتی نیت! آن شده است.
دراین قسمت رادیوبادیو درباره این کاوشگر محتمل فضاییها صحبت خواهیم کرد.
دومین قسمت از سری پادکست های بادیو کرانه با عنوان مرگ
در این قسمت از بادیو کرانه تعریف جدیدی از مرگ را ارائه خواهیم کرد. با مرگ، از منظر دیگری به زندگی نگاه میکنیم.
نوربرت الیاس، جامعه شناس معروف آلمانی، در سالهای آخر عمر خود در کتابی با عنوان “تنهایی دم مرگ” تجربه زیسته و فهم خود را از مرگ بیان کرده است. درباره این کتاب و عقاید او بیشتر آشنا میشویم.
مرگ در قرون وسطا چگونه بوده است؟ آیا ما همچنان مانند نیاکانمان به مرگ نگاه میکنیم؟
آیا سوگیریها به نگاه و رفتار ما درباره مرگ اثر گذاشته است؟ اقتصاد رفتاری چه تاثیری در نگاه دنیا به مرگ داشته است؟
آیا واقعا قدیمترها مرگ اهمیت زیادی نداشته است؟ چرا فکر میکنیم از مرگ بیشتر میترسیم؟
در این پادکست با شلدون سولمون روانشناس و نظریه مدیریت وحشت او بیشتر آشنا میشویم. او تحقیقات جالب و شنیدنی درباره مرگ داشته است که باهم میشنویم.
با ارنست بکر و کتاب معروف او با عنوان “انکار مرگ” آشنا میشویم. او معتقد است همه رفتارهایی که انسان دارد متاثر از مرگ است.
به نظر شما رفتارهای امروز بشر درباره بیماریهایی مثل کرونا با گذشته متفاوت است؟
۱- کتاب سقلمه نوشته ریچارد تیلر ۲- کتاب تنهایی دم مرگ نوشته نوربرت الیاس ۳- کتاب The Worm at the Core: On the Role of Death in Life ۴- سخنرانی دکتر اباذری با عنوان “ملاحظات جامعه شناختی درباره مرگ و بیماران سرطانی” در سال ۱۳۸۶
اولین قسمت از سری پادکست های بادیو کرانه تحت عنوان صداهایی از جهنم
انسانهای زیادی مدعی هستند که در رویاهای صادقه خود و یا پس از بازگشت از مرگ، تجربیاتی واقعی از جهنم داشتهاند… از آتشهایی به ارتفاع کوه و از میلیونها انسانی که بخاطر گناهانشان و زیر شکنجهها و عذابها در حال زجر کشیدن و فریاد زدن هستند هستند؟ آِیا دانشمندان بصورت تصادفی توانستهاند صدای جهنم را ضبط کنند؟
۱- مطرب مهتاب رو، هرچه نمیگی بگو؛ چند میگیری خودت بگی؟ ۲- با مدعی مگویید نوآور کی هستی؛ پیس پیس نوآوری! ۳- اکسیر عشق بر مسم افتاد و زر شدم؛ معجون عشق در دنیای واقعی ۴- ساقی غم فردای حریفان چه خوری؛ بیتکوین ۱، بانک مرکزی اسرائیل هیچ!
همراهان این قسمت از رادیو بادیو:
میرسهیل نیکزاد
محمودرضا فرهادی
مسعود زمانی
۱. مطرب مهتاب رو، هرچه نمیگی بگو؛
چند میگیری خودت بگی؟
ارائه کننده: مسعود زمانی
امروزه با داده های زیادی در طول روزمره سرو کار داریم که این کالا بسیار ارزشمند می باشد و بخش بزرگی از زندگی مارا تشکیل داده اند ،مانند داده های هویتی ما ،داده ه ی مکانی ،داده های سلامت که از اهمیت خاصی برخوردار هستند .به صورت کلی وضعیت جامعه از این طریق بررسی می شود هرکس میتواند بفهمد داده مورد نظرش چقدر ارزش دارد و باید چه قوانینی در این خصوص مطرح کند که در راستای یک تجارت خوب انجام شود و این ایده، ایده ی خوبی است تا مردم اگاهانه اطلاعاتشان را به اشتراک بگذارند و به ازای آن مبلغی نیز دریافت کنند .
۲. با مدعی مگویید نوآور کی هستی؛
پیس پیس نوآوری!
ارائه کننده: محمودرضا فرهادی
نوآوری یا همان innovation به معنای ساخت یا ایجاد چیزی جدید نمی باشد ، نواوری باید به یک بهبود منجر شود به اینصورت که باعث بهبود یا کاهش هزینه یا افزایش درآمد شود.بسیاری از مردم معنای درست و کاربرد آن را نمی دانند به همین خاطر است که در بسیاری از شرکت ها کارمندان علاقه ای به شرکت کردن در این باره ندارند و در بسیاری از موارد فکر میکنند که مدیران تنها میخواهند ایده ی مورد نظرشان اجرا شده بدون شرکت کردن کارمندانشان در این زمینه و در نتیجه کارمندان هم راستا با مدیران خود نخواهند بود.
۳. اکسیر عشق بر مسم افتاد و زر شدم؛
معجون عشق در دنیای واقعی
ارائه کننده: مسعود زمانی
انسان در طول زندگی با افراد مختلف در ارتباط می باشد ، همینطور بسیار از مردم در جهالت و خرافات خود قرار گرفته اند، با اینکه می توانند اطلاعات زیادی درباره ی بسیاری از مسائل از طریق اینترنت کسب کنند.با پیشرفت علم بسیاری از مسائل به سادگی حل می شود به طور مثال برای رهایی از استرس یا افسردگی می توانند با مصرف دارو این مشکل را به راحتی حل کنند. به طور کلی داروهای قانونی و غیر قانونی ای وجود دارد که می تواند مغزمان را درباره ی موضوعات مختلف و روابط تحت تاثیر قرار دهد و می توانیم ، این داروها برای کنترل احساساتمان نیز قابل استفاده هستند همچنین باعث میشوند ما راحت تر بسیاری از مسائلمان را بدون مراجعه به پزشک رفع کنیم.
۴. ساقی غم فردای حریفان چه خوری؛
بیتکوین ۱، بانک مرکزی اسرائیل هیچ!
ارائه کننده: سهیل نیکزاد
در سال های اخیر شکایت دادگاه اسرائیل از بانک هایی که خدمات خود را به استارت آپ های بلاک چینی و بیت کوینی در حوزه ی رمزارز محدود یا قطع کرده اند و شکایت وزارت اینترنت و موبایل از بانک مرکزی که به دلیل محدودیت هایی برای خدمات پرداخت آنلاین ایجاد کرده است ،موجب کساد کار و کسب ها بسیاری از شرکت ها شده است .
نیستان را بگذاریم که وارد شوند؛ کلمات جدید ۲۰۱۹ مریام وبستر
افلاک را گردیدهام اما آشغال نریختهام؛ مهمانان فضایی مواظب باشید مریخ را آلوده نکنیم
به کجا چنین شتابان؛ پرتاب قهوه و ماریجوانا توسط SPACEX به فضا
ای مجلسیان راه خرابات کدام است؛ چشم انداز رمزارزها در سال ۲۰۲۰
چون پیر شدی حافظ از میکده بیرون شو؛ ورود LYFT به صنعت اجاره خودرو
من آنم که رستم بود پهلوان؛ اندر باب رمزارزهای بانکهای مرکزیهای اسلامیِ …
همراهان این قسمت:
میرسهیل نیکزاد
محمودرضا فرهادی
مسعود زمانی
۱- نیستان را بگذاریم که وارد شوند؛
کلمات جدید ۲۰۱۹ مریام وبستر
ارائه کننده: محمودرضا فرهادی
مریام وبستر هرسال نسخه جدیدی از لغتنامه خود را منتشر میکند. معمولا اضافه کردن لغات جدید در این دیکشنری با سختگیریهای زیادی همراه بوده است. اما در سال ۲۰۱۹ این سختگیری بسیار کمتر از سالهای پیش بوده است، به طوریکه تنها در اوریل این سال ۶۴۰ کلمه جدید به آن اضافه است و از این میان ۱۹ کلمه بسیار عجیب بودهاند.
مریام حتی آواهایی را که در بین مردم رایج و مصطلح شده بود را نیز در دیکشنری خود وارد کرد. مانند کلمه buzzy که معمولا به عنوان صفت جهت ایجاد هیجان پشت کلمات اضافه میشود؛ مثل buzzy game. یا کلمه they در کاربرد اشاره به فردی که جنسیت مشخصی را برای خود قایل نیست.
۲- افلاک را گردیدهام اما آشغال نریختهام؛
مهمانان فضایی مواظب باشید مریخ را آلوده نکنیم
ارائه کننده: مسعود زمانی
سال ۲۰۲۰ پر از اتفاقات پرهیجان برای افراد علاقمند به حوزه هوافضاست. برنامهریزی برای ۴ ماموریت فضایی در این سال بسیار جالب توجه میباشد. آما آنچه در این قسمت رادیو بادیو به آن پرداختیم اهمیت انتقال میکروارگانیسمها بین سیارات در این ماموریتها است، و چالشهایی را که برای دانشمندان این حوزه بوجود آورده است. اینکه وارد کردن میکروارگانیسمها به محیط جو هرکدام از این سیارات ممکن است چه تبعاتی را برای شکلگیری حیات در آن سیارات ایجاد کند میتواند دغدغه مهمی به نظر برسد.
از سوی دیگر پرداختن بیش از حد به این موضوع میتواند در نقش ترمزگیر قوی در اکتشافات و تحقیقات فضایی باشد. مدیریت و کنترل انتقال میکروارگانیسمها، چگونگی انجام آن و حتا میزان اهمیت این موضوع از جمله سوالاتی است که این روزها ذهن محققان فضایی را به خود مشغول ساخته و بحثهای جدی را بین آنها ایجاد کرده است.
۳- به کجا چنین شتابان؛
پرتاب قهوه و ماریجوانا توسط SPACEX به فضا
ارائه کننده: محمودرضا فرهادی
دیگر خبر فضایی در این حوزه ارسال ماریجوانا و قهوه به فضاست. بعد از سروصدای زیادی که SpaceX در ارسال خودرو خود به فضا داشت و موفقیتهای چشمگیر بعدی این شرکت، حالا ارسال این گیاهان به فضا نظر بسیاری از علاقمندان حوزه فضا را به خود جلب کرده است.
محققان اعلام کردهاند در این ماموریت قرار است ۴۸۰ گونه گیاه متفاوت را به یک ایستگاه فضایی ارسال و به مدت یک هفته در آنجا نگهداری کنند و از زمین تغییرات بوجود آمده در آنها را مورد بررسی قرار دهند. هرچند میرسهیل نیکزاد تحلیل جالبی از این موضوع داشته است؛) اما آنچه محققان به عنوان هدف از انجام این ماموریت فضایی اعلام کرده اند شناسایی و بررسی تغییرات ژنتیکی گیاهان در شرایط جوی متفاوت از شرایط زمین است.
۴- ای مجلسیان راه خرابات کدام است؛
چشم انداز رمزارزها در سال ۲۰۲۰
ارائه کننده: میرسهیل نیکزاد
در این بخش از رادیو بادیو میرسهیل نیکزاد سرفصلی از مهمترین موضوعاتی که در سال ۲۰۲۰ حوزه رمزارزها را تحت تاثیر خود قرار میدهد، ارائه داده است. از انتخابات ریاست جمهوری امریکا گرفته تا اتریوم ۲.۰
۵- چون پیر شدی حافظ از میکده بیرون شو؛
ورود LYFT به صنعت اجاره خودرو
ارائه کننده: محمودرضا فرهادی
شرکت Lyft که از رقبای جدی Uber در امریکاست جدیدا خبر از ورودش به صنعت اجاره خودرو در این کشور داده است. تنها با انتشار این خبر سهام شرکت Hertz بزرگترین شرکت اجاره خودرو جهان که بیش از ۱۰۰ سال قدمت دارد، ۴درصد کاهش یافت! و جالبتر آنکه این کاهش قیمت سهام همچنان ادامه دارد.
مدیرعامل شرکت هرتز در واکنش به این امر گفت: “درد تغییر در بازار بزرگ آنقدر سنگین است که فقط باید تماشا کنی.” این داستان واقعی به خوبی قدرت نوآوری در تسخیر کسب و کارهای قدیمی و ریشهدار را به نمایش میگذارد
۶- من آنم که رستم بود پهلوان؛
اندر باب رمزارزهای بانکهای مرکزیهای اسلامیِ …
ارائه کننده: میرسهیل نیکزاد
اشارات آقای روحانی رئیس جمهور محترم در مورد راهاندازی تکنولوژی بلاکچین و استفاده از رمزارز جهت مراودات مالی بین کشورهای اسلامی در اجلاس سران کشورهای اسلامی میتواند نوید بخش اتفاقات خوبی در این حوزه باشد. طرح این موضوع در چنین سطوح سیاسی و دیپلماتیک برای فعالان حوزه بلاکچین بسیار جذاب است.
جدای از هیجان این داستان مشکل فلسفی این داستان جالب توجه است. آنکه اساسا رمزارز و تکنولوژی بلاکچین خاصیت تمرکززدایی و تقسیم قدرت داشته و کنترل فرد یا نهاد را در بازار از بین میبرد؛ چه آنکه محدود کردن آن به حوزه کشورهای اسلامی با فلسفه بیتکوین و رمزارز متناقض به نظر میرسد!
ز دانش به اندر جهان هیچ نیست؛ در ستایش رویکرد علمی
راز دلم تو سینه نگفته افشا میشه؛ روند استفاده از هوش مصنوعی
تا چه خواهد شد در این سودا سرانجامم هنوز؛ در مسیر خلق هوش انسانی
به یزدان که گر ما خرد داشتیم؛ مصوبه ماینینگ وزارت نیرو
و نخواهیم انگل از سرانگشت طبیعت بپرد؛ ماموریت: نجات انگلها
همراهان این قسمت از رادیو بادیو:
میرسهیل نیکزاد
محمودرضا فرهادی
مسعود زمانی
۱. ز دانش به اندر جهان هیچ نیست؛
در ستایش رویکرد علمی
ارائه کننده: مسعود زمانی
در رویکرد علمی به همه چیز با شک نگاه میشود. در گفتمان علمی هیچگاه نسبت به وجود یا عدم وجود چیزها قطعیتی وجود نداشته و همه چیز در قالب نظریههایی که قابل رد شدن هستند بیان میشود.
برای مثال در حدود ۱۰۰ سال گذشته، جهان در یک ماده ژلهای مانند به نام اتر تصور میشد چرا که اینطور تصور میشد نور مانند صدا برای حرکت به محیط مادی نیاز دارد. بعدها ماکسول با آزمایشهای خود نشان داد که امواج الکترومغناطیس برای حرکت نیازی به محیط مادی ندارند و نور هم برای حرکت میتواند بینیاز از ماده در عالم حرکت کند.
در سال ۱۹۵۰ انیشتین نظریه نسبیت خاص و در ادامه آن نسبیت عام را مطرح نمود که در آن سرعت نور ثابت در نظر گرفته شد و زمان را نسبی فرض کرد. جالب اینجاست انیشتین در این زمان وجود اتر را رد نکرد تنها به گفتن این جمله که با این رویکرد “به اتر نیازی نیست” بسنده نمود.
آقای تد جاکوبسن در اواسط دهه ۹۰ میلادی شروع به تحقیقاتی مبنی بر وجود اتر در دنیا نمود و در سال ۲۰۰۰ میلادی حاصل تحقیقات خود را در مقالهاش به چاپ رساند. او در این مقاله تئوری انیشتین-اتر را مطرح نمود که در آن علاوه بر ریاضی خوب، قواعد حرکت اجرام سماوی را خوب توضیح میداد. جالب آنکه واکنش جامعه علمی به او اصلا از نوع سلبی نبود.
تا آن زمان هیچ آزمونی که وجود اتر را تایید کند وجود نداشت و هیچ شاهدی نیز عدم وحود آن را تایید نمیکرد. نهایتا در سال ۲۰۱۵ دقیقا ۱۰۰ سال بعد ازارائه نظریه نسبیت انیشتین، امواج گرانشی کشف و در سال ۲۰۱۷ همان دانشمندان جایزه نوبل را به خود اختصاص دادند. این موضوع توانست کمک کوچکی به توسعه نظریه اتر نماید. در اواخر سال ۲۰۱۸ میلادی آقای تام سلوسنیک کیهان شناس برجسته دانشگاه پراک توانست بر اساس تحقیقات انجام شده، شواهدی را مبنی بر وجود اتر جمعآوری نماید. او حدس میزند ماده تاریک معروف همان اتر باشد. همه این داستان نشان دهنده غیر تعصبی بودن علم در نگاه به موضوعات مختلف را نشان میدهد که بسیار قابل ستایش است.
۲. راز دلم تو سینه نگفته افشا میشه؛
روند استفاده از هوش مصنوعی
ارائه کننده: محمودرضا فرهادی
محققین مجموعه CUboulder از توسعه نرمافزاری خبر دادند که میتواند در کنار روان پزشکها قرارگرفته و به کمک شایانی به بهبود وضعیت تشخیص و درمان بیماران درگیر مشکلات روانی نماید. از آنجایی که طبق آمار ارائه شده از هر ۵ بزرگسال آمریکایی یک نفر با مشکلات روانی دست و پنجه نرم میکند توسعه چنین نرمافزاری میتواند کمک شایانی به بهبود زندگی بشر کند.
این نرمافزار هماکنون در تشخیص اسکیزوفرنی و افسردگی بسیار قوی عمل میکند به طوریکه در آزمونهای انجام شده تونسته است مشکلات ۱۰۰ درصد بیماران را به درستی تشخیص دهد. نحوه عملکرد این دستگاه به این شکل است که سوالاتی را از فرد پرسیده و از او میخواهد داستانی را تعریف کند. این برنامه توسط نرمافزار هرهفته روی بیمار اجرا میشود.
به این صورت شخص به طور پیوسته و دینامیک تحت نظر نرمافزار بوده و مورد پایش قرار میگیرد. نرمافزار با توجه به تاریخچه فرد و مقایسه با سایر افراد نزدیک به او میتواند وضعیت بهبود یا تشدید بیماری در شخص را تشخیص داده، داروهای مورد نیاز را اعلام و دز داروها را متناسب با وضعیت بیمار تغییر دهد. همچنین در شرایط خاص میتواند پزشک را از وضعیت بیمار آگاه نماید تا اقدامات اضافی و ویژه انجام گردد.
۳. به یزدان که گر ما خرد داشتیم؛
مصوبه ماینینگ وزارت نیرو
ارائه کننده: میرسهیل نیکزاد
اخیرا وزارت نیرو طی مصوبهای اعلام کرده هزینه برق مورد استفاده برای افراد فعال در حوزه ماینینگ ۹۶۵ تومن هست که با توجه به شرایط ضریب خورده و تغییر میکند.جالب آنکه وظیفه این نهاد به هیچ عنوان تعیین کردن مالیات نیست. اما در حالت عادی این مبلغ بیش از ۹ برابر تعرفه برق مورد استفاده در سایر صنایع هست که عادلانه به نظر نمیرسد. مخصوصا اینکه وظیفه دولت تجارت و درآمدزایی برای خودش نیست. در این قسمت آقای نیکزاد شدیدا نسبت به این مسئله موضع گرفتن ؛)
۴. تا چه خواهد شد در این سودا سرانجامم هنوز؛
در مسیر خلق هوش انسانی
ارائه کننده: محمودرضا فرهادی
تحقیقات در زمینه هوش مصنوعی در سه سطح انجام میشود. این سه سطح با نامهای ANI، AGI، ASI شناخته میشوند.
محققانی که در سطح ANI کار میکنند تلاش دارند تا با استفاده از هوش مصنوعی یک رفتار انسانی را شبیه سازی کنند به صورتی که هوش مصنوعی بتواند با کیفیت بهتر از انسان اون عمل رو انجام بده. در واقع هوش مصنوعی در این سطح تک رفتار (single task) است. مثل خوب دیدن یا خوب شنیدن. پیشبینی میشود تا سال ۲۰۲۹ این شاخه از هوش مصنوعی به اوج و انتهای خود برسد.
در سطح بعدی یا همان AGI محققین تلاش دارند تا همه رفتار انسانی را شبیه سازی کنند حتی رفتارهای غیر فیزیکی مثل خیالپردازی! در واقع در این سطح هوش مصنوعی میتواند جایگزین انسان شود و عملکردی با کیفیت بالاتر داشته باشد. مثل ربات دانشجو یا ربات کارمند. پیشبینیهای گویای این مسئله هستند که تا ۲۰ سال دیگر میتواند به محصولات این شاخه در زندگی مشاهده کرد.
و در سطح دیگر موسوم به ASI هوش مصنوعی قادر است تا از تمام انسانهای حاضر روی کره زمین عملکرد بهتر و بیشتری داشته باشد. برای دیدن نتایج این سری از تحقیقات حداقل تا سال ۲۰۴۵ باید منتظر نشست. البته که بحثهای فلسفی هم در این مورد وجود دارد که آگاهی چست. پیگیری صحبتهای آقای چالمرز در این زمینه میتواند خیلی جالب باشد.
۵. و نخواهیم انگل از سرانگشت طبیعت بپرد؛
ماموریت: نجات انگلها
ارائه کننده: مسعود زمانی
گونهای از کرکسها در حال انقراض بودند که دانشمندان متوجه شدند با از بین بردن شتههایی که روی بدن این کرکسها زندگی میکنند میتوانند آنها را از خطر انقراض نجات دهند.
اما مشکل اینجا بود که این شپشها فقط لابلای پرهای این کرکسها زندگی میکردند و خود این شپشها باید منقرض میشدند! جنگ بین انسان و انگلها یک جنگ همیشگی بوده اما محققانی در دانشگاه کلمبیا با این رویکرد مخالف هستند. آنها اعتقاد دارند انگلها موجوداتی در راس هرم زنجیه غذایی قرار دارند و حذف کامل آنها میتواند مشکلات جدی برای طبیعت ایجاد کند.
ریشهکن کردن انگلها ممکن تغییراتی را در طبیعت ایجاد کند که قابل پیشبینی نبوده و اثرات منفی جبران ناپذیری را برای طبیعت و بشر به همراه آورد. پس زین پس حمایت از انگلها هم باید در برنامه ما قرار بگیرد ؛)
در این قسمت از رادیو بادیو میشنوید: تنها هوش مصنوعیست که میماند
استفاده از هوش مصنوعی برای دوبله فیلم
استفاده از هوش مصنوعی در تنظیم ترافیک شهری
استفاده از هوش مصنوعی برای ارائه تصویر زنده از کره زمین
استفاده از هوش مصنوعی در تشخیص دوپینگ
عدم استفاده از هوش مصنوعی در ارائه پلتفرم رمز ارز سازمانی
۱. استفاده از هوش مصنوعی برای دوبله فیلم
ارائه کننده: مسعود زمانی کلمات کلیدی: هوش مصنوعی – DeepFake
اثرگذاری Deepfake در زندگی موضوع بسیار مهمی است. این فناوری تا کنون بیشتر برای ساخت کلیپهای بامزه، پورنورافی و کلاه برداری و جعل پیام مورد استفاده قرار میگرفت. اما امروزه فناوری دیپ فیکینگ کارکردی کسب و کاری پیدا کرده است. یک شرکت اسرائیلی ادعا دارد که از این فناوری برای دوبله فیلمها استفاده میکند. به طوری که شخصیتهای فیلم با همان حرکات فک مربوط به زبان دوم صحبت میکنند. اما موضوع پر اهمیت در این زمینه نقض حریم خصوصی و قوانین حاکم بر آن است. چرا که این فناوری بسیار جدید بوده و پتانسیل ایجاد سو استفاده سودجویان از آن بسیار بالاست. در این بخش رادیوبادیو در این خصوص بحث کردهایم.
۲. استفاده از هوش مصنوعی در تنظیم ترافیک شهری
ارائه کننده: محمودرضا فرهادی کلمات کلیدی: ترافیک – هوش مصنوعی
محققان دانشگاه برکلی اخیرا ادعا کرده اند که میتوانند با استفاده از هوش مصنوعی ترافیک شهر کالیفرنیا که از پرترافیکترین شهرهای جهان است را کنترل کنند. آنها قصد دارند تا در همکاری با وزارت راه امریکا کل سرویسهای ترافیکی را تحت کنترل خود درآورند. این سرویسها علاوه بر کنترل چراغ قرمزها و نظارت تصویری از معابر میتواند پیامهایی که مامورین راهنمایی رانندگی باهم تبادل میکنند را تحلیل کنند. در این سیستم شاید بزرگراهی که همواره یکطرفه باشد موضوع بیمعنایی باشد. ترکیب این تکنولوژی با فناوری خودروهای خودران میتوان انقلاب بزرگی در راستای حل شدن معضل ترافیک در دنیا ایجاد کند.
۳. استفاده از هوش مصنوعی برای ارائه تصویر زنده از کره زمین
ارائه کننده: مسعود زمانی کلمات کلیدی: هوش مصنوعی – Planet – ماهواره
امروز بیش از ۱۸ سال از انتشار برنامه کامپیوتری google earth میگذرد. عکسهای بارگذاری شده در این برنامه به طور متوسط بین ۳ تا ۴ سال سن دارند. شرکتی به نام پلنت (Planet) ادعا کرده است که میتواند با استفاده از هوش مصنوعی تصاویری به صورت لحظه ای با رزولوشن بالا را در اختیار کاربران قراردهد. در این قسمت رادیو بادیو درباره مدل کسب و کار جالبی که پلنت بر آن سوار است صحبت شده است. و همچنین در مورد کسب و کارهای دیگری (مانند بورس) که میتواند بر روی این پلتفرم نشسته و کارایی خود را به طور چشمگیری افزایش دهند صحبت شده است. پلنت با فرستادن ۳۵۰ کنست (cansat) -که دوربینهای معمولی روی آنها سوار است- بر مدار زمین توانسته است با به روزرسانی دو دقیقه ای تصاویر، بهترین رکورد را در این زمینه به نام خود ثبت کند. پلنت هدف خود را “ایجاد یک پایگاه داده نشان گذاری شده از همه اجزای زمین” قرارداده است.
آژانس جهانی مبارزه با دوپینگ اعلام کرده است که تا دوسال آینده همه مراحل تشخیص دوپینگ به هوش مصنوعی واگذار خواهد شد. سالیانه بیش از ۳۰۰ هزار آزمایش دوپینگ در سراسر جهان انجام میشود که حدود ۹۰ درصد از آنها با تشخیص اشتباه همراه هستند. باتوجه به اهمیت زمان در تشخیص دوپینگ و فاصله زمانی اراده نتایج این امر مهم به عهده هوش مصنوعی قرارخواهد گرفت.
۵. ارائه پلتفرم رمز ارز سازمانی
ارائه کننده: سهیل نیکزاد کلمات کلیدی: بلاکچین
اخیرا مایکروسافت در حال انتشار برنامه Azure BlockChain Token است. در این برنامه سعی شده است خرید فروش تمام تومن های تولید شده در سایر پلتفرمها در یک محل متمرکز انجام شود. ایجاد ادبیات مشترک برای تراکنش توکنهای مختلف و ایجاد خدمات جدید و مدل کسب و کار جدید برای ماکروسافت از جمله دستاوردهای این برنامه خواهد بود.