פודקאסט "השבוע" עם ליאור קודנר:
לרגל חג הפסח אנחנו עם פרק מיוחד, שבו חזרנו אל הארכיון כדי לחפש שיחות מעניינות מהימים הראשונים של הפודקאסט הזה לפני שש ושבע שנים. היה מפתיע לגלות שפעם השיחות היו הרבה יותר קצרות, כשאנחנו וגם האורחים והמאזינים עוד מגששים את דרכנו בעולם הפודקאסטים.
השיחה הראשונה (01:01) היא על האיש שפחות או יותר הקים את המדינה הזו, ושאת התוצאות של המעשים שלו אנחנו מרגישים היטב עד היום – דוד בן גוריון. תום שגב, שהוציא אי אז ב-2018 ביוגרפיה מצוינת על ראש הממשלה הראשון, דיבר איתנו על האיש, על המצבים הנפשיים הסוערים שלו, על הנכונות שלו לוותר על הכור בדימונה וגם על הדימיון לראש ממשלה אחר, ולפרשיות השחיתות שאופפות אותו.
בהמשך (17:50): ביוני 2018 שיר ראובן פרסמה במוסף הארץ כתבה שהפכה לכתבה הנקראת ביותר באותה העת – ראיון עם "הצל". הראיון הוא תוצאה של חודשים רבים בהם בילתה ראובן עם אחד הסמלים הבולטים של הימין הקיצוני בישראל. בשיחה איתה היא סיפרה על מערכת היחסים הקרובה שנוצרה ביניהם ועל המורכבות שמאחורי הפוסטים האלימים ברשתות.
ואז (29:13): מה קורה כשאח שלך, צעיר מצליח מבית אתאיסטי, עוזב קריירה בהייטק וועובר לגור במנזר בודהיסטי? זה בדיוק מה שקרה לתמר מרקוביץ' שטסה לבקר את אחיה, ים, וגילתה במנזר גם פיזיקאי, טייס ועורכי דין. יחד איתה ועם אמיר מנדל ניסינו להבין למה צעירים מערביים מצליחים עוזבים הכל תמורת חיי סגפנות.
שיחה נוספת (46:53), אותה קיימנו ב-2019, יכולה לגרום אולי לאי נוחות. היא עוסקת ביהודים ובכסף. לרגל תערוכה שנפתחה אז בלונדון ניסינו להבין האם ליהודים יש קשר מיוחד עם כסף, ולמה גם אנשים עשירים כמו הנרי פורד מדברים בצורה נוראית על כסף כשהוא בידיים של יהודי.
ולבסוף (59:04), לפני כמעט 55 שנה נחת האדם בפעם הראשונה על הירח. כשהאנושות חגגה 50 שנה להישג התכנסנו לשיחה בניסיון להבין איך בדיוק הגשימו את המטרה המשוגעת הזו, מה היו התוצאות של המרוץ לירח על הנעשה בכדור הארץ ואיך נראה היום המסע העולמי לחלל.
See omnystudio.com/listener for privacy information.